„Loc și Vis“ – expoziție de pictură Constantin Flondor

Eveniment Contemporanii în cadrul Festivalul Internațional George Enescu

Miercuri, 9 septembrie 2015, de la orele 19:00, la Galeria Galateca (Str. C.A. Rosetti nr. 2-4, București) va avea loc vernisajul expoziției „Loc și Vis“ a pictorului Constantin Flondor. Expoziția, organizată de Contemporanii și Institutul Cultural Român, face parte din programul Bucureștiul creativ. Evenimentele din cadrul acestui program pornesc de la compoziția„Impresii din copilărie“ de George Enescu.

Expoziția cuprinde lucrări inspirate de locul copilariei artistului, de experiențele personale din desele călătorii de studiu și sinteza unei intense activități de creație și de cercetare.

„Muzica și pictura… armonie, gamă, acord cromatic, dominantă,  termeni ce atestă înrudirea.  O stare poetică poate genera muzicalitate picturii, iar frumusețea lumii picturalitate sunetelor. Revenirile cu gândul la o « veselă grădină cu pomi roditori și mândri feciori…», nostalgia față de primii ani de întâlnire cu lumea, cu locul, cu ființele, cu plantele, sunt tot atâtea merinde ce au dreptul de a se întrupa în sunet sau culoare, în formă și ritm. « Și a binecuvântat  Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ea S’a odihnit El de toate lucrurile Sale… ». Tot astfel ne este dată lumina cu cele șapte culori și universul sonor cu șapte sunete fundamentale, iar noi purtăm pretutindenea puritatea celor șapte ani ai primei copilării, cu aura anilor de atunci, de acasă. Neasemuita sensibilitate enesciană ne este deseori o referință.“ – Constantin Flondor

La vernisaj vor lua cuvântul Mihai Sârbulescu și Maria Pașc, curatoarea expoziției.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 9 septembrie – 10 octombrie 2015, de marți până vineri, între orele 12.00–20.00 și sâmbăta de la 11.00 la 19.00.

„Loc și Vis“ – expoziție de pictură Constantin Flondor @ Galeria Galateca, București

În 2015, evenimentele tematice din programul Bucureștiul Creativ, care se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu“, pornesc de la compoziția„Impresii din copilărie“ de George Enescu. Au fost încurajate abordările interactive, în care publicul este implicat activ în procesul de descoperire a lui George Enescu și a muzicii sale prin orice mijloace creative, fiind în același timp binevenite și acele proiecte în care publicul este spectator la această descoperire. Pe lângă aceste evenimente tematice, organizate în urma unui apel de proiecte, pe aceeași hartă a Bucureștiului transformat de magia Festivalului Enescu intră și o serie de evenimente care au loc în piețe, inclusiv Piața Festivalului, în galerii de artă, precum și în alte săli de spectacol.