18+ festival revine la Cluj în toamnă cu încă o felie delicioasă de concerte ilustrate live, instalații artistice, spații interactive, expoziții și tot felul de ghidușii. Cea de-a treia ediție a evenimentului se va desfășura între 26-27 septembrie în Parcul Cetățuii, în program regăsindu-se zeci de artiști din nu mai puțin de 10 țări ale lumii. Intrarea la toate activitățile festivalului este liberă.

Construit ca un manifest de creativitate al tinerilor artiști, integrând totodată alături de aceștia o serie de lucrari și performance-uri renumite, din intreaga lume, 18+festival și-a obișnuit deja publicul cu experiențe inedite. Printre altele, la festival aceștia au putut descoperi în edițiile precedente lucruri ca: un labirint de 600 mp, lucrare colaborativă a aproximativ 40 de tineri artiști, construit ca un spațiu multisenzorial care îți stimulează toate 5 simțurile; o expoziție de fotografie a artiștilor fotografi nevăzători din 7 țări; o instalație de desen subacvatic unde, îmbrăcați în costume de scafandru am experimentat cum e sa creezi sub apa, într-un acvariu impresionant.

Phillipe Cohen Solal DJ Set (Gotan Project) la 18+ festival

Co-fondatorul renumitului grup de electro tango Gotan Project, Philippe Cohen Solal, este primul headliner al festivalului anunțat. Acesta vine sâmbătă, 26 septembrie, în premieră la Cluj, unde va urca pe scena 18+ festival pentru un DJ set presărat cu surprize.

Ne adunăm aici: https://www.facebook.com/events/493605230802334/

18+-editia-3_gotan-project

Cu o carieră care se întinde pe aproape 2 decenii, Philippe Cohen Solal este cu siguranță unul dintre cei mai inovatori arhitecți ai sunetului din zona muzicii electronice. Universul muzical Gotan Project, re-imaginat pentru ringul de dans în remix-uri, mashup-uri și piese ale grupului care nu au fost până acum date publicului, completate de o “călătorie muzicală exotică” cum spune artistul, cu sunet de nueva cumbia, moombahton, tribal Monterrey, tropical bass, nu-Brazil, global beats, trap – pentru a dezvălui numai o parte din ce ne pregătește Solal.

Organizator: ASOCIAŢIA CULTURALĂ DU-NE

Sponsori: BCR, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Moritz Eis.

Parteneri:  Ambasada Elveției în România, Swiss Sponsors’Fund,  Ambasada S.U.A. în România, Institutul Polonez, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Olandei în România, Ambasada Spaniei în România, AC/E – Spain’ Public Agency for Cultural Action, Centrul Ceh,Muzeul de Arta Cluj-Napoca,  Primaria Cluj Napoca, Institutul Francez Cluj-Napoca, Centrul Cultural German Cluj, Reactor, Casino, Visit Cluj,  Asociatia Studenților Universității de Arta și Design Cluj-Napoca,  Y[email protected] 2015, Asociația KunStadt, AIOS, Fundația Rubin.

Parteneri media: Modernism.ro, ClujLife, Kiss FM,  I Love Cluj, Zile și Nopți, Cluj.com, WeART, FEEDER.ro,  SUB25, Urban.ro, Mixtopia, Revista de Poveștiri, Cooperativa Urbana, Evenimente in Cluj, OrașulCluj.ro, Clujul de Buzunar, ClujManifest, Gratuitor, Gornistul.