group  versus  individual

 

NOIMA vs

Andrei Rosetti

Ciprian Bodea

Cosmin Fruntes

Sorin Scurtulescu

curator Denise Parizek

3 – 5.9

Schleifmühlgasse 12-14

artist run space vienna

3.9.

7 pm meet and greet

8:30 pm guided tour

4.9.

5 pm artist talk

Video Screenings at night (3.-5.9.)

E un soi de aventură, o provocare, în orice caz, să fii curator al unui eveniment care inventariază faţetele şi rezultatele grupului Noima, luând în calcul ecuaţia grup versus individualităţi. Întâi de toate am notat o transformare a stilurilor, o permanentă punere în criză a graniţelor, un fel de impuls de a sonda pe pielea lor teoria artei, de a face mereu un pas dincolo.

[…]

Ismele din artă, manifestele la fel, au complicat mai degrabă activitatea grupărilor. În grupurile în care nu există subordonări ierarhice deciziile sunt greu de luat. Avem totuşi exemple ale unor grupuri de succes in istoria artei contemporane chiar dacă sunt rare (Gelitin, de pildă). Veţi găsi bineînţeles multe motive care să pună la îndoială ideea de a forma un grup şi a coopera. Sunt însă convingătoare şi argumente ce vin în favoarea acestei practici a grupării Noima – care poate fi şi un model – a institui un grup cu singurul scop de a face artă, de a avea mai multă putere, de a ţine viu un schimb care să prevină un anume autism.

Denise Parizek

http://12-14.org/2015-ONeStepBeyond I noima.ro

Schleifmühlgasse 12-14 I A-1040 Wien

www.12-14.org I [email protected] I fon +43 6767 354 910

Altwienerhof

Hotel und Vinothek

Herklotzgasse 6 I A – 1150 Wien I web: www.altwienerhof.at I [email protected] I fon: +43-1/892-6000 I fax: +43-1/892-6000-8

NOIMA-One-Step-Beyond

Gruparea NOIMA continuă colaborarea cu galeria Schleifmühlgasse 12-14 din Viena. Joi 3 septembrie la ora 19.00 va avea loc debutul evenimentului One Step Beyond – group versus individual, eveniment al carui curator este Denise Parizek.

În selecţia propusă publicului vienez sunt alăturate preocupări personale şi proiecte comune, într-un fel de show-proces ce pune în balanţă aceste direcţii de acţiune prezente în experienţa fiecăruia din membrii grupului Noima. Andrei Rosetti, Ciprian Bodea, Cosmin Frunteş şi Sorin Scurtulescu vor fi prezenţi în aceste zile în spaţiul de artă contemporană de pe Schleifmühlgasse, nu doar prin pictură, fotografie, documente, film ci şi într-un dialog direct cu publicul, programat pentru data de 4 septembrie.

Denise Parizek – istoric de artă și curator activ îndeosebi în Viena, dar şi în Bucuresti, Istanbul, Ankara, Düsseldorf, Cracovia, Ljubliana, Maribor, Koper, Veneţia. Este colaborator al revistei Arta şi directoarea galeriei Schleifmuehlgasse 12-14, unde realizează de peste 5 ani proiecte cu artiști internaționali.

 Prima întâlnire a sa cu gruparea NOIMA a avut loc la începutul acestui an în timpul acţiunii Viena 360 º, care a debutat cu o sesiune de pictură nocturnă în ninsoare în imediata vecinătate a galeriei în Urban Loritz Place. A urmat prezenţa grupării în standul Schleifmuehlgasse 12-14 la târgul internaţional de artă Art Safari – Bucureşti 2015.

Grupul de pictura NOIMA – www.noima.ro a fost întemeiat în 2003 de pictorii Sorin Scurtulescu, Andrei Rosetti, Ciprian Bodea, Dan Gherman, Sorin Neamţu şi Sorin Oncu. Noima a debutat expoziţional în 2004 la Cafeneaua Literară Joys din Arad, în componenţa amintită. În acelaşi an, la Galleria 28, din Timişoara, are loc prima expoziţie sub titulatura NOIMA. Actualmente activează în gruparea NOIMA pictorii Sorin Scurtulescu, Andrei Rosetti, Ciprian Bodea, Dan Gherman, Cosmin Frunteş.

Sorin-Scurtulescu

Cosmin-Fruntes Ciprian-Bodea Andrei-Rosetti