Cu regularitate Facebook ne semnalează aniversările celor cu care corespondăm în acesată rețea. Azi, 23 august este și ziua de naștere a  lui Neil Seth Hollander, fotograf american din Davis, California. Cu tristețe am aflat abia acum, tot de pe Facebook, că Neil Hollander s-a stins din viață în luna mai 2015.

Cu toate că nu am avut ocazia să ne întalnim, am purtat o interesantă corespondență, așa ca între oameni, cu scrisori adevărate și cu fotografii pe hârtie… Era pasionat, dar mai ales era extrem de generos, în special cu copiii pe care îi învăța fotografie.

Acestă corespondență poate fi revăzută aici:

https://www.modernism.ro/2013/04/11/personal-archive-neil-hollander/

https://www.modernism.ro/2011/08/07/neil-hollander/

Neil Hollander este fotograf american din Davis, California. In 1969 a absolvit Oklahoma University, apoi in 1976 Academia de Politie, urmata de master in Administratie Publica. A lucrat in sistemul Penitenciar si apoi in Criminalistica,  “deputy sheriff”.  In 1980 s-a mutat in New Mexico USA, unde a fost capitan in Academia de Politie. Acum, la pensie,  dupa o experienta de 33 ani  si ca fotograf, tine cursuri de fotografie cu elevi din Devis.