Johanna Basford – cărțile de colorat și activități antistres  pentru adulți: Grădina secretă și Pădurea fermecată

 Vă mai amintiți care a fost ultima carte de colorat pe care ați avut-o? Dar cutia cu creioane colorate și ascuțitoarea chinezeasca? Da… probabil sunt amintiri vechi, din după-amiezile plicticoase din lunga vacanță de vară, în care era de preferat cartea de colorat decât culegrea cu probleme de matematică… Și în acest caz era vorba de precizie, dar nu una riguroasă, ci atât doar cât vârful creionului să nu iasă din contur. De numărat număram cariocile,  așezate ca un curcubeu sub folia de plastic transparent…

Oare cum ar fi ca acum să strecurăm în poșetă sau în geantă, alături de laptop, o carte de colorat și un mămunchi de creioane, prinse cu un elastic? Și în timpul ședinței interminabile să scoatem meticulos cartea și să colorăm în liniște…  🙂

 

foto Lucian Muntean

 

Grădina secretă conține ilustrații împodobite cu minunate detalii în tuș, care ascund tot felul de mici creaturi, nerăbdătoare să fie descoperite.

 carte colorat johanna basfort - editura litera LM0_0001

carte colorat johanna basfort - editura litera LM0_0002 carte colorat johanna basfort - editura litera LM0_0003

Călătoria prin Pădurea fermecată conduce spre castelul din inima acesteia, unde se află comoara. Pe lângă desenele de colorat și de înfrumusețat, pe drum apar animale și obiecte magice, printre acestea numărându-se și nouă simboluri speciale.

 

carte colorat johanna basfort - editura litera LM0_0004

carte colorat johanna basfort - editura litera LM0_0005 carte colorat johanna basfort - editura litera LM0_0006

 

Coomunicat de presă, București, 11 august 2015

Editura Litera aduce și în România celebrele cărți de colorat pentru adulți, cu ilustrații de Johanna Basford, traduse în 14 limbi și vândute în peste trei milioane de exemplare. Grădina secretă și Pădurea fermecată sunt o invitație convingătoare la creativitate și relaxare, înfățișând lumi fantastice, create minuțios de ilustratoarea scoțiană și gata să fie aduse la viață prin intermediul culorilor.

Ideea acestor cărți i-a venit Johannei Basford după ce multe persoane i-au spus că atunci când îi văd ilustrațiile vor să le coloreze. Tânăra artistă s-a hotărât să realizeze aceste cărți de colorat nu pentru copii, ci pentru adulți, declanșând astfel un nou trend. Fiecare desen este realizat manual, folosind doar cu stiloul și cerneala, într-un stil deosebit, care ascunde foarte multe detalii. Rezultatul final nu este doar o carte de colorat, ci una de artă.

La scurt timp după apariția cărților pe piață, Johanna a început să primească mii de fotografii cu pagini colorate din carte. Fiecare desen era unic. Pe site-ul său, Johanna a făcut o galerie cu aceste fotografii, creând astfel o comunitate online.

Cum a ajuns coloratul să devină un fenomen în rândul adulților? Pentru că este o activitate captivantă, care trezește nostalgii, o activitate manuală, creativă, care induce o stare de liniște, combate stresul și oprește șirul gândurilor legate de frământările cotidiene.

 

* * *

Litera – Un sfert de secol de cărți!

În 1989 lua ființă, la Chișinău și București, Editura Litera. S-au împlinit, așadar, 25 de ani de existență. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, Litera a editat 4 300 de titluri, într-un tiraj total de 48 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte.

Îți mulțumim că ne ești alături și te invităm să ne însoțești, și de acum înainte, în călătoria noastră printre cărți, idei și cuvinte.

 

Pentru alte informaţii: Mihaela Vodă, Coordonator PR, e-mail [email protected], tel. 0724289793