Duminică, 15 ianuarie, Asociația Culturală Imbold sărbătorește ZIUA CULTURII ROMÂNE și 167 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu alături de patru artiști din zona artelor vizuale.

De la ora 14:00, în Grădina Acuarela de pe Strada Polonă nr. 40, Imbold Culturaladuce arta în zăpadă și se bucură de temperaturile scăzute printr-un performance de modelaj în zăpadă șisculptură în gheață, video- mapping și ilustrație.

„Imbold Cultural” debutează cu ilustrația. Andrei Argaetic va reprezenta o serie de ilustrații introductive auniversului eminescian cu versuri și elemente fantastice aspațiale și atemporale din poeziile marelui poet.

Următoarea componentă din puzzle-ul cultural este sculptura. Cei doi sculptori, absolvenți UNArte: Misha Diaconu și Marian Mardare. Misha, unul dintre cei mai bine cotați sculptori tineri în metal, va ciopli de data aceasta într-un bloc de gheață, iar Marian, artist specializat în lucrul cu lut și rășină, va modela zăpada.Performance-ul celor doi artiști va avea loc în grădină și va avea ca rezultat o lucrare artistică sugestivă pentru opera sau viața lui Mihai Eminescu.

Lucrarea finală va fi adusă la viață după lăsarea întunericului de animația colectivului de artiști digitali Aural Eye. Aceștia vor mapa suprafața lucrării și o vor îmbrăca cu lumină și culori folosind mai multe proiectoare și mixerele digitale.

Imbold-Cultural-01

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului Ziua Culturii Naţionale 2017.

Asociația Culturală Imbold este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea industriilor creative și, în special, a artelor vizuale, din România. Imbold este un generator de artă contemporană care îşi propune ca, prin proiecte culturale de vizibilitate mare, să aducă în lumină artiştii români contemporani.

www.cuimbold.ro