Luni, 16 ianuarie, 2017, ora 15.00 la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, Sala mare va avea loc vernisajul expoziţiei

Cu gândul la Paul…

În cadrul expoziției sunt prezentate două lucrări semnate de maestrul Paul Gherasim și 60 de lucrări realizate de prietenii săi, artiști care l-au prețuit pe Paul Gherasim și care au fost apreciați de el: Constantin Flondor, Horea Paștina, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv, Matei Lăzărescu, Mihai Sârbulescu, Valentin Scărlătescu, Diet Sayler, Gheorghe Iacob, Viorica Iacob, Silvia Radu, Ariana Nicodim, Andrei Rosetti, Alexandru Antonescu, Constantin Ritivoiu, Dinu Săvescu, Ștefan Sevastre, Militza Sion, Bogdan Vlăduță, Dan Palade, Cristian Dițoiu, Valeriu Paladi, Ruxandra Grigorescu, Tudor Zbârnea, Dan Mohanu, Ilinca Angelescu, Ieromonah Pantelimon Șușnea, Ieromonah Teofil Bâra, Pierre Zoran Petrel, Adela Petrescu.

 Paul Gherasim a fost mentor spiritual pentru mulți semeni. Nu și-a făcut o profesie din acest har al său, ci vorbea cui avea plăcerea să-l asculte. A fost și un îndrumător pentru colegi de breaslă. Nu i-a „învățat”, ci i-a făcut „să vadă”. Pentru că „atunci când faci școală văzând, îți dai seama de neputința ta. Și văzând cât ești de neputincios, te smerești”. Arta lui Paul Gherasim este ca o declarație de smerenie. Paul Gherasim a simțit că arta din România are nevoie de această smerenie. Așa s-a născut Grupul Prolog. Cu smerenie, dor și prietenie, 28 de pictori care l-au cunoscut pe Paul Gherasim, care l-au admirat, l-au iubit, i-au împărtășit viziunea și gândurile, au stat în preajma lui și s-au îmbogățit sufletește, au expus la Galeria Romană din București, pe parcursul lunii decembrie. „Cu gândul la Paul…” este o expoziție care își propune să dăruiască bucurie iubitorilor de artă.

Galeristul Emil Ene, cel care a gândit această expoziție, a făcut o mărturisire: „Cândva, demult, domnul Paul îmi spunea că și-ar dori o expoziție de artă românească la Muzeul din Chișinău. Această dorință a domnului Paul s-a înfăptuit”.

Expoziţia va fi deschisă până la 26 februarie 2017.

Paul-Gherasim_web text-de-sala