Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane- partener KULTURAMA Bucuresti.

3 iulie- 15 septembrie 2015, Piata Revolutiei.

 

Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV) si spatiul cultural Gallery  au bucuria sa fie co-organizatori ai proiectului cultural Kulturama in doua sectiuni mari ale acestuia: sectiunea de fotografie si cea a atelierelor pentru copii, la care se adauga expozitii personale de pictura ale unor artisti romani si straini.

 

Dana Dociu, vicepresedinte ANAV: Kulturama este despre arta contemporana romaneasca si straina realizata de artisti mai mult sau mai putini cunoscuti, dar valorosi. Acesta este, de fapt, si scopul asociatiei noastre, sa promovam arta vizuala de calitate, iar prin spatiul cultural Gallery sa ii sprijinim pe cei care au nevoie de expunere.”

 

KULTURAMA este un proiect cultural de amploare organizat de Kartell Media&Events in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, Institutia Prefectului Bucuresti, Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane On Stage, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Uniunea Artistilor Plastici, Asociatia “Se Poate”.

 

Pe durata verii,  Kulturama va transforma Piata Revolutiei intr-un inedit parc al artelor propunand publicului larg expozitii de pictura, sculptura, fotografie, ateliere de creatie pentru copii, teatru, performance. Pe langa toate acestea, vizitatorii sunt invitati in pop-up library KULTURAMA. Accesul publicului este gratuit.

 

Sectiunea “Fotografie” organizata de ANAV si Gallery la Kulturama va cuprinde o multitudine de expozitii individuale si colective. Vor fi prezentate publicului expozitii individuale ale unor fotografi binecunoscuti. Printre acestia: Narcis Virgiliu, 3 – 9 iulie, Richard Constantinoff, 10 – 16 Iulie, Bogdan Cristel- Reuters, 17-23 iulie si Vlad Eftenie, 24-30 iulie.

Vor fi invitate cu expozitii colective cele mai bune scoli din Bucuresti: Scoala de Fotografie ‘Freelancer” si Scoala de Poetica Fotografica “Francisc Mraz”.

 

Sectiunea “Ateliere pentru copii” organizata de ANAV si Gallery va cuprinde o serie de ateliere de creatie pentru copii. Tema generala a acestora este “Arta pe glob”. Vom calatori cu cei mici pe glob, ne vom opri pe toate continentele, in diverse orase si vom reproduce lucrari de arta. Vor fi ateliere de pictura, de colaj si de mestesugarit. Copiii vor fi supravegheati si ajutati in lucrarile pe care le creeaza urmand ca fiecare atelier sa se incheie cu o miniexpozitie a lucrarilor facute de copii.  Atelierele se vor desfasura in fiecare weekend (sambata si duminica) de la ora 18.00 si vor avea o durata de 2 ore.

 

ANAV si Gallery aduc la Kulturama si doua expozitii individuale de pictura apartinand artistei Nicoleta Jutka (Germania), 3-10 iulie, si lui Tudor Plaiesu (artist roman stabilit in Germania), 11- 20 iulie.

 

Echipa ANAV/ Gallery responsabila cu proiectul Kulturama:  Dana Dociu, Andrei Pacuraru, Irina Bejenaru, Georges Medawar (membri fondatori), Sorin Bejenaru,  Maria Butnaru, Mirela Traistaru (membrii de onoare), Meda Popea (PR Manager).

lansarareKlaGallery

 

Despre Kulturama

 

Aflat la prima editie, proiectul cultural de anvergura al verii, KULTURAMA, lansat pe data de 25 iunie la Gallery, sustine promovarea artei in spatiul urban, pentru a oferi publicului larg liberul acces la manifestari culturale de calitate, incurajarea actului creativ al tinerilor artisti si punerea in valoare a diversitatii si bogatiei arhitecturale ale spatiului istoric din Piata Revolutiei.

La lansare a fost prezent Paul Petrovan, Prefectul Bucurestiului, care prin discursul sau a subliniat nevoia de arta in spatiul public, dupa modelul marilor orase europene.

Evenimentul a prins viata cu sprijinul sponsorilor si al partenerilor media. Multumim Zoom Biz, Arta Ceaiului, Dolce Baccio, BIA Diana Isodore Mainescu, Pufrelax, Mustash, Creative Corporation, Raltec, editurile Litera si Nemira.

Parteneri media ai evenimentului sunt National Geografic Romania, Cosmopolitan, Beau Monde, Casa si Gradina, Radio Romania Cultural, Observator Cultural, Senso TV, Tonica.

Pentru mai multe informatii vizitati https://www.facebook.com/pages/Kulturama

012

ANAV si Gallery va asteapta pe tot parcursul verii in spatiul cultural din strada Leonida nr. 9-11, Bucuresti, cu expozitii inedite, performance-uri, workshopuri, ateliere, concerte, precum si cu o terasa in aer liber deschisa zilnic de la ora 16.00.
ANAV

Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane promovează artele vizuale contemporane prin manifestări expoziționale specifice și prin organizarea de workshopuri tematice destinate artiștilor din domeniu și publicului larg. Asociația militează pentru recunoașterea rolului artistului ca factor de dezvoltare a culturii naționale în contextul manifestării identității naționale în plan european.
ANAV promovează arta contemporană prin expoziții de fotografie, de pictură, sculptură, proiecții de film, teatru, organizează programe educaționale și de promovare a tinerilor artiști, precum și acțiuni filantropice pentru copiii cu sau fără nevoi speciale.
ANAV asigură oportunități de networking cu organizații de afaceri și instituții culturale și de învățământ dedicate artelor, susține membrii asociației prin punerea la dispoziție de resurse și aparatură sau mijloace tehnice foto/video în vederea realizării proiectelor artistice, organizează ture foto naționale și internaționale, desfășoară activități educaționale, cum ar fi școlile de vară, workshopurile, programele de instruire, organizează master class-uri și întâlniri cu artiști naționali și internaționali consacrați.
[email protected]

0743024387

http://anav.ro/

FB: Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane

 

Gallery

Mai mult decât o cafenea, Gallery este o galerie de artă și un spațiu destinat workshop-urilor și cursurilor de artă vizuală (fotografie, pictură, film, sculptură, desen) și dezvoltare personală.

Gallery este un proiect cultural care s-a născut din dorința de a promova artele vizuale atât prin tinerii artiști, cât și prin cei consacrați.

Cafenea

Tenta minimalistă a decorului întregului spațiu se simte încă de cum pășesti în curtea interioară, care din primăvară și până în toamnă devine terasă. În interior vei găsi două încăperi cu atmosferă relaxată și prietenoasă. Poți savura o cafea, un ceai sau un vin bucurându-te totodată de confortul mobilierului cu un design futurist, ce poartă semnătura MOIR. Barul care mici accente industriale, punctul de atracție făcându-l lămpile ” / ” de la UBIKUBI ale artistului Dragoș Motică. În orice zi vei veni la GALLERY, vei fi înconjurat de obiecte de artă și vei putea admira lucrările care sunt în permanență expuse în interior în timp ce savurezi o cafea gustoasă MOAK.

Galerie de artă

Decorul minimalist al cafenelei a fost creat pentru a oferi și a facilita un spațiu expozițional eficient. Dacă ai un proiect artistic și simți că a venit momentul să-l arăți lumii, vino la noi și prezintă-l. Beneficiezi de curatori de renume din România și de un spațiu expozițional generos.

Sală de cursuri

Acest spațiu este dedicat workshop-urilor și cursurilor de fotografie organizate de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane sau de partenerii noștri, programelor educaționale și sociale pentru copii și tineri, serilor de film și proiecțiilor de fotografie, atelierelor de pictură si sculptură.

[email protected]

0743024387

http://gallerycafe.ro/

FB: Gallery

Strada Leonida nr. 9-11, sector 2, București

invitatielansare3iulie

Meda Popea- Arts & Events este o platformă care îmbină experienţa de 15 ani în consultanţa de imagine și PR cu managementul de proiecte culturale și artistice. Fb: Meda Popea- Arts & Events. Contact: Meda  Popea, PR Mastermind- [email protected], 0729609102