Vânătoare

De-a lungul timpului m-am concentrat asupra rolului femeii, a sensului ei social, familial, intim. Am încercat să explorez, printre altele, ideea pierderii identității în viața socială, profesională, dar și în rutina vieții obișnuite, domestice.­­

Proiectul Vânătoare se referă la corpul feminin accesibil ca obiect al dorinţei dar în același timp misterios, opac, ce se opune explorării. El implică o viziune standard asupra identității feminine care este redusă tot mai mult la caracteristicile sale fizice. Totodată propunerea este un comentariu asupra jocului social-erotic (al vânătorii) ca probă în sine și ca efort continuu, fără finalitate.

Acest demers ironic se concretizează într-o serie de obiecte-desen ce asociază figuri feminine în ipostaze erotice, preluate din ilustrațiile de gen din anii ‘20 (Léon Bonnotte, Maurice Pépin, Raphaël Kirchner, Alberto Vargas etc.), cu conturul la indigo al unor capre sălbatice, ilustrate mai amplu într-un manual vânătoresc cu scheme de ochire (Wild und Jagd de Romedio Graf von Thun Hohenstein). Desenele în manieră clasică și contururile schematice de vânat sunt încadrate contradictoriu într-o formă triunghiulară echivalentă cu semnele rutiere de atenționare în vederea protecției.

Cu această propunere mi-am pus întrebări asupra propriilor dorințe în legătură cu rolul de femeie, dar și asupra așteptărilor societății de la un astfel de rol. Trăirea mea conflictuală confirmă nevoia de a participa și în același timp de a respinge și nega rolul atribuit.

(Alina Samoschi)

POSTCARD ALINA 14 x 10

…………………………………………………………………………………………………………………………

ALERT studio functioneaza ca pop-up gallery.

Vizitarea expozitiei se va face in perioada 27 Mai – 7 Iunie prin programare e-mail.

ALERT studio este un proiect independent initiat de Raluca Ilaria Demetrescu, Alina Buga si Catalin Burcea cu scopul de a crea o platforma de cercetare  si promovare a productiei artistice contemporane. Asumandu-si functia de spatiu laborator, Alert Studio propune o intalnire intre artisti, idei, directii si discursuri din zone conceptuale si spatii culturale diferite. Sunt importante si apreciate gandirea critica si interogatia ca metode de cercetare a contextului cultural-artistic contemporan.

ALERT studio functioneaza ca o galerie de proiect, conectand trei directii de explorare artistica – PINK | RED | WHITE – intr-un singur spatiu. Insa aceste coordonate nu inseamna indexare, restrictie si etichetare. Ele se pot intersecta si nuanta, pot oricand dialoga si declansa dezbateri.

ALERT studio (Pink Code)   |   Artist: Alina Samoschi  |   27 Mai – 7 Iunie   |   2015

Vizită la cerere la tel. 0721 475 775

ALERT studio
2-4 Mircea Vulcanescu Street
code 010281 | Bucharest, Romania
www.alertstudio.org