„PERSONA”
În data de 27 mai 2015, ora 19, Atelier 4 găzduiește vernisajul expoziției “Persona” a artistului Claudiu Ghermăneanu.

Printr-un limbaj ideografic, Claudiu Ghermăneanu, realizează o introspecţie asupra unei realităţi grafice în care desenul este redus organic la esenţă. Linia şi punctul sunt astfel două procedee plastice de exprimare şi de investigare a acestei realităţi, prin intermediul cărora artistul oferă un discurs vizual deosebit de rafinat şi de subtil. Ca fin observator al expresiei umane, Claudiu Ghermăneanu, a făcut din prezenţa umană, o permanenţă a reprezentării sale plastice, fiecare apropiat devenind un pretext de analiză, în spatele căruia liniile şi punctele sunt lăsate pur şi simplu să curgă şi să danseze.

Tehnica artistică, mult simplificată, a împumutat ceva din atmosfera aceea de comuniune psihologică, dintre spectator şi personajul reprezentat, mult întâlnită în şcolile de pictură olandeză şi flamandă. Drumul de la punct la linie este o recostrucţie a complexităţii figurativului, o încercare de spiritualizare a formei și a elementelor sale componente, respectiv o soluţie compoziţională care oferă proporţii afective personajelor. Inspirat de arta pop, portretul său defalcat capturează o postură contemplativă a unui discurs vizual analitic, formal şi conceptual. În acest univers de forme bogate în plasticitate și expresivitate, portretele sale rămân nişte măşti care ascund emoţii în linii şi sentimente în puncte şi în care sunt distanţate aspecte ale vieţii moderne.

Atelier 4 este un spațiu de artă contemporană independent situat în zona centrala a Clujului pe strada Eroilor nr. 34. Acest spațiu a fost conceput ca un atelier de pictură dar totodata și ca spațiu de expunere a tinerilor artiști emergenți. Proiectul “Atelier 4” a fost fondat în septembrie 2014 și este coordonat de artistele: Anca Badea, Cristina Coza-Damian, Laura Ogruțan-Prața și Corina Oprea. Atelier 4 oferă un spațiu alternativ de expunere și întâlnire pentru tinerii artiști.
Ogruţan – Praţa Laura – Angela

Claudiu-Ghermăneanu-(3) Claudiu-Ghermăneanu-(2) Claudiu-Ghermăneanu-(1)