Nr. 082/ 22.05.2015

Comunicat de presă

                                            Vernisajul expoziţiei artiştilor fotografi din Slovacia

Festivalul Fotografiei Europene  organizat de Asociaţia „Euro Foto Art” cu sprijinul Reprezantanţei Comisiei Europene în România şi a Biroului de Informare al Parlamentului European în România, sub patronajul  Ministerului Culturii oferă posibilitatea organizării unor expoziţii reprezentative de artă fotografică în România şi în diferite ţări Europene. Scopul Festivalului este popularizarea artei fotografice Europene în România, precum pe cea din ţara noastră în Europa.

 

Lansarea oficială a ediţiei a IV-a a Festivalului a avut loc sâmbătă 09 mai 2015, la ora 11:00 în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, care cuprinde printre altele şi vernisarea în Foaierul Centrului Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina (Olt)  a unei expoziţie de grup a artiştilor fotografi din Komarno (Slovacia), initiulată “Lumea în ochii celor trei..”.

 

Artişti fotografi expozanţi Kopják Angelika, Sedliak Pál şi Virágh Mária sunt membrii ai Fotoclubului „Helios” din Komarno (Slovacia), Organizaţie parteneră a Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”, cu sediul în Oradea şi au expus pentru prima dată în România. Subiectele preferate de ei sunt: peisajul, socio-fotografia, eseul şi peisajul.

 

Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 25 mai 2015, la ora 17:00 în în Foaierul Centrului Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina (Olt), la care sunt aşteptaţi să participe toţi iubitorii de fotografie. În cadrul vernisajului va lua cuvântul şi artistului fotograf Valeru Ciurea, care recent a fost primit în rândul membrilor Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art” cu sediul în Oradea .

 

Deschiderea expoziţiei artiştilor fotografi din Komarno (Slovacia)  în Slatina (Olt) a fost posibilă datorită bunelor relaţii de parteneriat existente cu Asociaţia Culturală “Center Interart” – Centrul Internaţional de Artă România şi Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Olt şi Clubul Fotografic “Alutus” din Slatina (Olt).

 

Expoziţia organizată sub patronajul Primăriei Municipiului Slatina va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 20 iunie 2015. Accesul este gratuit.

 

Asociaţia „Euro Foto Art”

01-Sedliak_Pál-Vânatul de iarn 2-Virágh Mária-Zâmbetul 03- Kopják Angelika - Femeia cu pălăria roşie 04-Kopják Angelika - Câmp de maci 06-Virágh Mária-Nuan e din Praga