Cea de-a XIII-a ediție a Galei Societății Civile include 150 de proiecte și programe, 147 sunt înscrise în competiție și patru în secțiunea-galerie Think Tank, extra-competiție. 64 dintre inițiativele civice înscrise la Gală au generat schimbări pe termen mediu și lung la nivel național.
În total, participă peste 100 de organizații non-profit, neguvernamentale, grupuri de inițiativă și persoane fizice. Dintre acestea, 57% sunt din București, iar 43% din 23 de județe – Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Olt, Vâlcea, Prahova, Satu Mare, Sibiu și Timiș.
Domeniul în care au activat cele mai multe ONG-uri a fost Educație, Învățământ si Cercetare, acesta prezentând 23 de înscrieri. La categoria Sănătate au fost înregistrate 18 proiecte, urmată de secțiunea Incluziune socială cu 11 proiecte. Câte 9 proiecte au fost înregistrate la categoriile Artă și cultură și Comportament civic și participare publică, 8 la Servicii de asistență socială, câte 6 la Protecția mediului și Dezvoltare economică și socială și 4 la Apărarea drepturilor individuale/ colective. În cadrul secțiunilor Proiecte și campanii de voluntariat și Proiecte pentru tineret au fost înscrise 22, respectiv, 17 proiecte.
În cadrul Categoriei C au fost încadrate 43 de proiecte astfel: Buget – / Eficiență + 8 proiecte, Impact –10 proiecte, Durabilitate – 4 proiecte, Originalitate – 21 de proiecte.
În secțiunea dedicată parteneriatului asociativ-privat, Proiecte și campanii de Responsabilitate Socială, au fost înscrise 8 proiecte, iar în cea dedicată activităților cu caracter permanent si continuu ale unei organizatii au fost înscrise 23 de programe.
În perioada aprilie – mai 2015, proiectele și programele din cadrul competiției sunt evaluate de către membrii juriului, cei 50 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului asociativ, consultanți în CSR, comunicare, corporate affairs și community affairs. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul festivității de acordare a premiilor, care va avea loc în luna iunie 2015, în București.
Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Asociația ActiveWatch, Societatea Academică din România și Centrul Român de Politici Europene au depus patru programe în noua secțiune-galerie Think Tank. Aceasta nu face parte din competiție, ci are rolul de a contribui la o mai bună înțelegere a conceptului.
„Este o onoare pentru noi să fim alături de ONG-urile din România de mai bine de 13 ani. Avem șansa să cunoaștem proiectele sectorului încă de la început, să le urmărim evoluția și apoi să le aplaudăm rezultatele la fiecare gală. Numărul mare de înscrieri reflectă întreaga activitate a sectorului din România”, declară Florentina Loloiu, Director Programe Gala Societății Civile.
Mai multe informații despre proiectele înscrise în competiție găsiți aici: http://www.galasocietatiicivile.ro/participants.php
Gala Societății Civile este un proiect al Fundației “Gala Societății Civile”.
Susținătorii Galei Societății Civile sunt KMG International prin Rompetrol Well Services, care de nouă ani este partener principal, Fundația Vodafone România ca sponsor fondator.
Gala Societății Civile 2015, ediția a XIII-a, se desfășoară sub Patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România.
Parteneri: Bursa Binelui, un proiect al BCR, Carpatcement Holding, Avon România.
Partener media principal: HotNews.ro
Parteneri media: The CSR Report, StiriONG.ro, AlTreileaSector.ro, Green Report, Think Outside The Box, Primăria Sectorului 1, Șapte Seri, Getica OOH, Wall-Street.ro, IQads, Zeppelin, Igloo, Esquire, Beau Monde, Marie Claire, Men’s Health, National Geographic România, National Geographic Traveler.
Parteneri tradiționali: Rusu+Bortun Brand Growers, Netvibes România, Media Image, 360 Revolution și Kaustik.
Recent Comments