ArtXpert Bucuresti prezinta: Matei Serban “Exquisite Works”

In perioada 18 aprilie – 30 aprilie 2015 galeria de arta ArtXpert Bucuresti –  situata pe strada Putul lui Zamfir nr. 45-47 – prezinta expozitia “Exquisite Works” semnata de pictorul Matei Serban. Artistul vine dintr-o lume artistica veche si consolidata, o lume cu puternice valori morale si estetice. Lucrarile lui Matei Serban sunt rezultatul unui dialog constant cu sine, cu divinitatea, intr-o vesnica framantare ca lucrurile sa fie asezate bine, structurate valoric perfect, inainte ca ele sa fie dezvaluite public.

Operele lui Matei Serban sunt mai mult decat o poveste, ele au fost dintotdeauna mici piese care construiesc o cariera construita inteligent, cu rabdare, dupa tipicul si invatatura maestrilor sai.

Azi, intr-un context in care piata de arta este satula de ironie si dornica de concret, lucrarile lui Matei Serban sunt o revelatie, atat pentru simpli privitori cat si pentru colectionari, pentru connaisseuri. Artistul ramane un cavaler imbracat in armura completa, o rara avis, asa cum nu prea se mai intalneste in vest, dar cum va rasari din estul dornic de afirmare.

Arta lui Matei Serban transcende modei, tendintelor de moment. Emotiile, mesajele, povestile, atat pentru initiate, cat si pentru publicul larg, sunt atemporare. Executia este dupa reteta, bineinteles, o reteta la care umanitatea nu vrea sa renunte, dar o vede din ce in ce mai rar. Clasicul nu are varsta!

Pictorul  Matei Serban Sandu, unul dintre cei mai bine vanduti artisti romani contemporani, revine dupa doi ani pe simeze cu colectia  “Exquisite Works”. Aceasta inglobeaza 24 de lucrari, iar majoritatea au fost vandute inainte de vernisaj.

Prezent in galerii din Los Angeles, Chicago si Santa Fe artistul continua sa lucreze si sa expuna la Bucuresti, ducand o viata discreta.

“Fie ca a trebuit sa il…initiem publicului american sau german, fie ca ne-am luptat impreuna sa il facem inteles pe modesta si dezinteresata piata de arta romaneasca, un singur lucru ne-a fost clar: Matei Serban e precum Mercedes Benz, odata ce cumperi o lucrare a lui vrei sa cumperi si noile modele!”, declarat Eugene Al Pann, director al ArtXpert Fine Art Concept-Store.

603765_929935543704397_3178225889650441437_n

Despre Galeria ArtXpert

Galeria ArtXpert este o galerie infiintata in anul 1990, avand un sediu in Bucuresti si unul in Pasadena, California. Galeria reprezinta exclusiv urmatorii artisti: Matei Serban, Paul Hitter, Traian Filip, David Sandu, Vasile Grigore, Jason Crum, Cornel Lazia.

Site-ul galeriei: http://artxpert.net/

Vernisajul are loc sambata 18 aprilie, ora 19.00. Intrarea este libera.