Expoziția GENESIS reunește artiști din Germania, Georgia, Italia, Letonia și Lituania

Liviu Bulea expune în această lună la Jūrmala City Museum din Letonia, în cadrul expoziției internaționale GENESIS, alături de artiști din Germania, Italia, Georgia, Letonia și Lituania. Expoziția prezintă lucrări de pictură, fotografie și instalații, și va putea fi vizitată până pe 15 martie. Liviu Bulea va participa pe 5 martie la vernisajul expoziției. Proiectul este organizat de Octopus Art Project în colaborare cu Jūrmala City Museum, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al JK Consulting Group.

Percepțiile despre crearea lumii sunt interdisciplinare și reprezintă un produs al istoriei, limbii, filosofiei, științelor naturale etc. Fără îndoială, ele depind de mediul din care oamenii provin, ca și de felul în care aceștia își interpretează propriile rădăcini culturale și sistemele care le guvernează procesele de gândire.

OCTOPUS  contemporary art project‎GENESIS„Cum ar putea arăta începutul tuturor lucrurilor? Cine e stăpânul lumii? Perspective alternative asupra procesului de creație se întâlnesc într-o structură expozițională ce îmbină mai multe forme de expresie artistică, pentru a activa în privitor o reflecție asupra umanității, universului și universalității“ – Evelina Vanaga, coordonator, Octopus Project

Liviu Bulea (n. 13 ianuarie 1989, Turda), a absolvit Facultatea de Arte și Design din Cluj-Napoca. În timpul facultății, prin programul Erasmus a studiat la Universitatea ASP Katowice din Polonia și a urmat un stagiu la Freies Museum din Berlin. Acolo a lucrat cu curatorul Shaeen Merali, alături de alți artiști din India. În anul 2011 a colaborat cu Pavilion Unicredit în diferite proiecte, printre care a curatoriat o expoziție la Universitatea de Științe Politice din Cluj-Napoca. În 2010 a fost acceptat la a patra ediție a Bienalei studențești din Novi Sad, Serbia. În 2013 a beneficiat de o rezidență la Visual Kontact, în Oradea, care s-a finalizat cu o expoziție personală. În prezent face parte din echipa Visual Kontact. A mai avut diferite proiecte personale cu diferite instituții și galerii, printre care ASP Katowice-Polonia, Reactor de Artă și Experiment, Teatrul Național Cluj-Napoca, Muzeul de Artă – Cluj-Napoca etc. Abordează, în arta sa, subiecte despre instituții precum spitalele, despre condiția bolnavului și experiența lui, probleme legate de societate și psihicul uman. Tehnicile pe care le folosește sunt instalația, ready-made-ul, colajul și desenul.

Artiști participanți: Jürgen Schubbe, Dagmar Rauwald, Manuel Schroeder, Liviu Bulea, Jacopo Abis, Giusva Pinato, Beatrice Gelmetti, Gioia Dei Rossi, Veronica di Giovanelli, Saulius Dastikas, Mantas Maziliauskas, Leonīds Tugaļevs, Romans Drits, Mārtiņš Rozenfelds, Lauris Vītoliņš, Dita Lūse, Dace Lucia Kidd, Vitaly Stanislavsky, Māris Upzars, Sarmīte Caune, Andris Vītols, Justīne Lūce, Emīls Braunbergs

Curator: Edmunds Lūcis