Afis_Party_CLUB_SdTSe deschide Clubul Scrie despre Tine – un nou loc in Bucuresti

Club SDT inseamna o comunitate de povestitori, scriitori, regizori si actori. Incepand cu 2010, proiectul Scrie despre Tine a adunat grupuri de oameni care scriu si joaca piese de teatru si scenarii autobiografice, participa la evenimente si experimente de povestit, scris, jucat, gatit, filmat, antrenat, cantat, alergat, si invata impreuna cum sa isi povesteasca si exploreze lumea. Oricine poate face parte din aceasta comunitate, indiferent de experienta anterioara in domeniul artistic.

Cum pot deveni membru?

In decembrie echipa proiectului primeste noi membri. Scrie-le pe [email protected] pentru a stabili o intalnire, oricand poti in intervalul 8-20 decembrie.O discutie la un ceai cu unul din trainerii proiectului si cateva ateliere demonstrative te vor lamuri ce varianta de lucru ti se potriveste, si cum poti colabora cu SDT. Daca nu reusesti sa ajungi insa te intereseaza proiectul, iata cea mai simpla varianta de colaborara: abonamentul “Scrie despre tine” la distanta:

Apoi pe 20 decembrie te asteptam la petrecerea de deschidere a Clubului, pe Budisteanu 26, unde ii poti cunoaste pe ceilalti jucatori, si unde, dupa ora 19.00, iti poti lua si cardul de membru.

 

Ce e cu proiectul asta?

Proiectul a pornit in 2010 la initiativa lui Sorin Poama actor, si a Verei Ion, regizor. S-a desfasurat si se desfasoara in Bucuresti in regim independent, adunand in timp peste 200 de oameni pasionati de acest concept care au participat la intalnirile SDT. In timp, din aceste intalniri au aparut 20 de piese noi de teatru, scrise de autori noi, 7 scurtmetraje, 5 productii de teatru, si primul Festival de Teatru Independent dedicat textului autobiografic din Romania.

Trainerii Vera Ion si Sorin Poama in cateva cuvinte despre viziunea lor: “Oricat de absurda/ironica/suprarealista/intensa/goala/isterica/de neinteles e viata in manifestarile ei, noi o transformam in text si o studiem: tipuri si structuri de gandire, constructii emotionale paradoxale, dinamici intre oameni si intre grupuri sociale,  forme de limbaj, dinamici intre personaje, ciocniri intre lumi, dinamici intre generatii. Din aceste studii ies piese de teatru, scenarii de film, subiecte de documentare. Pentru ca un text viu surprinde detalii paradoxale si situatii puternice de viata, in care ne regasim si care vorbesc despre lumea in care traim, am ales sa studiem realitatea si sa scriem despre ce ni se intampla. Asta nu este un lucru usor, de aceea expunerea si curajul de la Scrie despre Tine iti dau destula adrenalina cat sa redescoperi chestii simple: cum e sa fii atent si la alti oameni decat la tine, sa privesti pe cineva in ochi, sa faci exercitii simple de comunicare, sa te deschizi, sa te lasi in pace. Nu ne intereseaza ideea ca “unii au talent si altii nu”, consideram ca talentul consta in disponibilitatea de a-ti investiga universul si miza cu care vrei sa spui o poveste.”

Pentru oameni care au venit in contact cu povestile spuse si scrise in cadrul atelierului, incepand cu 2010 pana acum. Pentru cei care sunt, discret si prezent, aproape de acest proiect, si ii urmaresc evolutia. Pentru jucatorii activi in cadrul atelierului, si pentru cei interesati de o relatie la distanta, Club Scrie despre Tine inseamna un loc unde se pot aduna, pot experimenta si invata impreuna sa isi povesteasca lumea. Puteti gasi proiectul pe Facebook (Scrie despre Tine) sau la www.scriedespretine.com.

Pentru mai multe informatii, intrebari, inscrieri in club si rezervari, dati un mail la [email protected]