Vladimir Us la Salonul de proiecteSalonul de proiecte vă invită miercuri, 26 noiembrie, ora 19.00, la prezentarea intitulată Revendicarea spațiului public prin practici artistice susținută de Vladimir Us. Evenimentul face parte din seria de conferințe, screening-uri, prezentări, discuții, intitulată La seral și organizată de Salonul de proiecte, MNAC Anexa, în lunile octombrie și noiembrie 2014.

În cadrul acestei prezentări Vladimir Us va vorbi despre proiectele Asociației Oberliht realizate în ultimii șapte ani, cu un accent pus pe acțiuni artistice desfășurate în afara unor instituții tradiționale de cultură (proiectele: INTERVENȚII, CHIOȘC, Centrul Civic al Chișinăului). Alături de artiști, la aceste proiecte au luat parte arhitecți, sociologi, activiști și alți actori interesați de transformările prin care trece spațiul urban din Chișinău, scopul fiind acela de a crea, în urma acțiunii culturale, un spațiu cu adevărat public. Acest lucru a fost posibil datorită unor procese de auto-organizare și auto-educare, dar și în urma dezvoltării unei noi infrastructuri informative și culturale ce răspunde mai bine nevoilor actorilor culturali independenți din Moldova, oferind astfel o alternativă mediului instituționalizat și propunînd noi moduri de întâlnire cu publicul.

Vladimir Us (1980) este un artist și curator stabilit în Chișinău, Moldova, membru fondator al Asociației Tinerilor Artiști Oberliht. A studiat artă, curatoriat, management cultural și politici culturale la Chișinău, Grenoble și Belgrad. Prin lucrările și proiectele sale recente, Vladimir explorează procesele de transformare a spațiului public în orașele post-sovietice, fiind totodată interesat de nevoia de conceptualizare a rețelei spațiilor publice alternative din Chișinău.

La finalul programului La seral, echipa Salonului de proiecte îi mulțumește Gabrielei Popp pentru sprijinul organizatoric oferit pe toată durata desfășurării acestui program.

Salonul de proiecte este un program al Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC), inițiat de Magda Radu și Alexandra Croitoru. Acest program își propune realizarea unor expoziții, prezentări și dezbateri care se vor concentra predominant asupra artei contemporane din România, punând producțiile tinerilor artiști într-un context generațional, local și internațional, mai larg.
Echipa: Magda Radu, Alexandra Croitoru, Ștefan Sava și Dana Andrei

Salonul de proiecte
MNAC Anexa
Calea Moșilor 62-68, etaj 2
București, Romania

www.salonuldeproiecte.ro
https://www.facebook.com/SdeProiecte