Importanta Galerie Națională de Artă Zachęta din Varșovia găzduiește în perioada 8.07.-31.08.2014 prima expoziție individuală din Polonia a artistului român Victor Man, laureatul Premiului „Artist of the Year 2014” acordat de Deutsche Bank.    

Victor Man este cel de-al cincilea laureat al Premiului „Artist of the Year”, predecesorii lui fiind Wangechi Mutu (2010), Yto Barrada (2011), Roman Ondák (2012) și Imran Qureshi (2013). Premiul este acordat de Deutsche Bank Global Art Advisory Council, în componența căruia intră faimoși curatori, precum: Okwui Enwezor, Hou Hanru, Udo Kittelmann și Victoria Noorthoorn. Candidatul este ales din rândul artiștilor care au o operă însemnată și trasează noi căi în artă, atât din punct de vedere ideatic, cât și al formei. Încununarea programului este o expoziție individuală prezentată la Deutsche Bank KunstHalle din Berlin, însoțită de un amplu catalog și o publicație specială în ediție limitată.

Expozița lui Victor Man în Polonia se anunță a fi un eveniment inedit și cu un mare impact în mediul artistic polonez. Acest nou însemnat proiect, având în centru creația unui artist român, vine să certifice valoarea artei contemporane românești, pe care Polonia o descoperă în ritm alert în ultima perioadă, consolidând succesul enorm avut în primăvara acestui an cu expoziția colectivă românească A FEW GRAMS OF RED, YELLOW, BLUE de la Centrul pentru Artă Contemporană „Zamek Ujazdowski”, la care Institutul Cultural Român de la Varșovia a fost coorganizator.

Victor Man, Untitled, 2012, © courtesy of the artist, photo by Mathias Schormann

Victor Man, Untitled, 2012, © courtesy of the artist, photo by Mathias Schormann