93_20140628-labyrinth

EXPOZITIA DE FOTOGRAFIE “LABYRINTH”
EDITIA I : 28 IUNIE – 15 AUGUST 2014

Education Point doreste sa includa in circuitul educational si sa promoveze arta fotografica, un mijloc de exprimare si educare personala, adresand o invitatie tuturor fotografilor (amatori sau profesionisti) de a participa la prima editie a expozitiei de fotografie “Labyrinth”.
Vernisajul expozitiei: sambata 28 iunie 2014 – ora 18:30.

Locul vernisajului: Str. D.I.Mendeleev nr. 7-15, Sector 1, Bucuresti (la etaj).
Expozitia include 181 lucrari, propuse de 81 de autori si impartite in 5 sectiuni, si va fi expusa in perioada 28 iunie – 15 august 2014, intr-un nou spatiu expozitional aflat in centrul capitalei, in Str. D.I.Mendeleev nr. 7-15, Sector 1, Bucuresti.

Alaturi de invitatii speciali : Alexandru Crisan, Gina Buliga, Vlad Eftenie, Daniel Ilinca si Sorin Onisor, expun: Adrian Bolboceanu, Adrian Mergiani, Adrian Pava, Albert Adrian Vrabiuta, Alexandru Catalin, Alexandru Gavrilovici, Anca Tomoroaga, Anda Stancescu, Andreea Chiru, Andreea Retinschi, Andrei Baicus,  Andrei Birsan, Andrei Nichita, Andrei Stefan, Bogdan Iacob , Bogdan Mosorescu, Bogdan Popa, Catalin Nae, Christina One, Ciprian Cenan, Claudiu Pascalina, Cornel Petrescu, Corneliu Tanasa, Cristian Alexandru Andreescu, Cristian Anton, Cristian Borbeli, Cristian Bulugea, Cristian Todea, Cristian Popa, Cristina Bazar, Cristina Tinta, Dan Mirica, Dana Popescu, Denis Malciu, Eduard Gutescu, Eli Driu, Elisei Noata, Eliza Breajen, Florin Stanca, Gelu Colt, George Alexandru, George Dragoi, Ionut Hrenciuc, Ionut Maga, Isolda Zavoianu, Iulia Herescu, Iuliana Olteanu, Larisa Cristea, Liliana Lazar, Marian Mihai, Marius Abagiu, Marius Dutu, Marius Mihalache, Melania Logofatu, Mihai Gagiu, Mihai Tutu, Mirela Momanu, Negut Ana (RaZa), Nicu Buculei, Nicu Hoandra, Octav Dragan, Oliver Merce, Paul Opris, Radu Dumitrescu Elian, Radu Patrascu, Raluca Chipriade, Ramona Mitru, Rares Dima, Razvan Teodoreanu, Rosu Ioan Daniel, Sabin Prodan, Sebastian Vasiu, Simona Manolache, Stefan Neagu, Victor Nisipasu, Viorica Leafu.

Sectiunile pe care expozitia le include sunt:

URBANISM SI ARHITECTURA- Fotografia de arhitectura in principal capteaza detaliile unui mediu construit, dar fara a se limita doar la prezentarea unor spatii si detalii arhitecturale, a spatiilor interioare si exterioare, sau a peisajului urban. Prin viziunea sa, fotograful poate oferi o prezentare in maniera proprie, transformand detaliile arhitecturale si cladirile sau monumentele surprinse, in veritabile opere de arta fotografica.

In cadrul acestei sectiuni sunt expuse 30 de cadre, alaturi de cea a invitatului special al acestei sectiuni, Alexandru Crisan.

FOTOGRAFIE DE STRADA – Strada, acea scenape care se deruleazateatrul vietii, surprinsain cadre alb-negru si color, in stiluri proprii ce oferainstantanee in care privitorul poate descoperi un gest, o privire, o atitudine, o asociere sau pur si simplu viata de zi cu zi, de langael.

In cadrul acestei sectiuni sunt expuse 35 secvente fotografice, alaturi de cea a invitatului special al acestei sectiuni, Vlad Eftenie.

PEISAJ SI NATURA – Culori, forme si texturi ale naturii din jurul nostru, surprinse in armonie sau in contrast, si  in care elementele din cadru se completeaza pentru a transmite o poveste despre locul ilustrat in imagine. Cadre ce ofera o bogatie de culori, care ne incanta ochiul si ne transpun in mijlocul naturii.

In cadrul acestei sectiuni sunt expuse 35 fotografii, alaturi de cea a invitatului special al acestei sectiuni, Sorin Onisor.

PORTRET – Fotografiile incluse in aceasta sectiune reusesc sa transmita emotii, detalii despre personalitatea, sau chiar starea de spirit a subiectului surprins. Dincolo de imortalizarea unei persoane intr-un cadru, fotografia de portret surprinde expresii diverse, care sunt captate si redate intr-o maniera personala, printr-o viziune artistica.

In cadrul acestei sectiuni sunt expuse 39 portrete, alaturi de lucrarea invitatei speciale a acestei sectiuni, Gina Buliga.

FINE ART – Sectiunea aceasta acopera un spectru larg de lucrari si idei, de la fotografia clasica, in alb si negru, pana la prelucrarile digitale generand cadre cu atmosfera aparte. Artistii care prezinta lucrari in cadrul acestei sectiuni se pot considera poetii fotografiei, aducand un plus de imaginatie, sensibilitate, impact si atmosfera prin cadrele propuse.

In cadrul acestei sectiuni sunt expuse 36 imagini, alaturi de cea a invitatului special al acestei sectiuni, Daniel Ilinca.

Organizatori si parteneri:

Education Point – un concept inovativ, elaborat si structurat astfel incat sa poata pune la dispozitia tuturor celor ce isi doresc o evolutie a calitatii personale, cu elementele si argumentele necesare. Isi propune sa devina un centru educational si cultural, adresandu-se cursantilor de toate varstele, in vederea dezvoltarii personale –www.educationpoint.ro

Asociatia Bucurestiul meu drag– memoria vizuala a orasului : merita sa descoperim pentru noi toti si pentru copiii nostri farmecul locului, oamenii si traditiile care l-au construit, care i-au definit spiritul si care intr-un fel sau altul interfereaza zilnic cu prezentul nostru. Haideti cu noi! – www.orasul.ro

AZERO– serviciul de print preferat de sute de firme si persoane fizice. Documente de tip office, printuri CAD, fotografii de mari dimensiuni sau obiecte personalizate, tiparite si livrate la timp, bine si in buget. Business to business: printam pentru companii. Serviciile, ofertele si procesele sunt optimizate pentru firme de inginerie, arhitectura, agentii de publicitate si ONG-uri. Reduceti cu 30% costurile de printare externalizand serviciile. Viteza si calitate de neegalat: putem imprima mai multe zeci de mii de pagini in 24h. Sau 300 mp de fotografie, de fiecare data la aceeasi calitate. De fapt o facem zi de zi, de 8 ani. – www.azero.ro

TV CITY– prima televiziune dedicata in exclusivitate orasului Bucuresti. Este cea mai importanta platforma de comunicare directa intre bucuresteni si societatea civila, autoritati, ONG-uri, institutii de arta, cultura si invatamant, centre sportive si locuri de divertisment.  O televiziune regionala ce are ca scop implicarea activa a comunitatii locale in proiecte culturale, educative, sociale, umanitare si sportive pentru dezvoltarea societatii civile, a autoritatilor, institutiilor si organizatiilor din Bucuresti. TV CITY descopera, sustine si promoveaza adevaratele valori ale comunitatii prin transmiterea doar a informatiilor esentiale pentru locuitorii Capitalei – www.tvcity.ro

Romania Vie-o pagina de fotografie, o pagina care se adreseaza tuturor fotografilor profesionisti si amatori din intreaga lume. Romania Vie doreste sa uneasca in acelasi loc pe toti cei care sunt pasionati de aceasta arta, atat profesionisti, cat si amatori. Mai mult, aceasta pagina publica lucrari (urbanism si arhitectura, fotografie de strada alb negru si color, fotografie de peisaj si natura, portrete si fine art etc) realizate si de fotografi straini precum si de fotografi romani aflati in afara granitelor – https://www.facebook.com/pages/Rom%C3%A2nia-Vie/450196871723030?ref=br_tf

FOTO4ALL– a fost fondata in 2011 si a inceput ca o revista online de fotografie, in format PDF, care ofera continut viu, proiecte fotografice creative, prezentari de portofolii nationale si internationale, sfaturi fotografice si abordari unice asupra fotografiei. In prezent inseamna insa si creare de continut in domeniul fotografiei pentru ebookuri si carti de profil, organizare de expozitii, ateliere si evenimente fotografice, precum si o platforma de promovare a evenimentelor foto si culturale din Romania, fiind un partener important pentru grupurile si entitatile care activeaza in acest mediu – www.foto4all.ro

GRUPUL FILOS– a fost fondat in 2010 din pasiune pentru cultura si din dorinta de a asigura un cadru profesionist pentru activitatile culturale organizate. Cu o experienta bogata in elaborarea si promovarea de proiecte inedite, de-a lungul timpului a reusit sa organizeze numeroase evenimente culturale (expozitii, festivaluri, dezbateri, conferinte, scoli de vara, workshopuri, editarea de carte in format tiparit sau digital etc). Domeniile principale de activitate sunt editarea de carte, organizarea de evenimente, creatie grafica si design, fotografie –www.grupulfilos.ro

Photo Team Romania– Grup fotografic ce promoveaza in principal fotografia de strada, prin intermediul diverselor proiecte si teme propuse, abordate prin viziuni fotografice diferite – www.phototeam.ro

Asociatia EXPOSURE – promovare a artei si stiintei fotografice ca mijloc de comunicare, de apreciere a imaginii si de realizare a unor schimburi culturale, oferind acces la informare, educatie si dezvoltare artistica tuturor persoanelor interesate de fotografie, incurajand dezvoltarea personala, creativitatea, excelenta si comportamentul etic in toate aspectele legate de activitatile pe care le va intreprinde.

Parteneri media:
www.modernism.rowww.comunitatefoto.rowww.foto-magazin.rowww.B356.rowww.PhotoMagazine.ro,www.foto4all.ro,www.tvcity.rowww.phototsharp.roDelight foto studio