“Parintii mei traiau intr-o realitate imediata si isi proiectau fantasmele in afara ei, iar eu traiesc intr-o fantasma si incerc sa imi proiectez o realitate!”,  video, 12,46 min, 2011

CLUB ELECTROPUTERE BUCURESTI

Deschidere: joi, 28 iunie, orele 19.00

Str. Biserica Enei nr.16
(Caminul Artei – fostul spatiu al Centrului de Introspectie Vizuala)

Dragi prieteni,

Centrul pentru cultura contemporana Club Electroputere va activa si in Bucuresti. Dupa o activitate de doi ani concentrata cu precadere in locatia din Craiova, Club Electroputere anunta deschiderea unei filiale in Bucuresti.
Deschiderea va avea loc joi, 28 iunie 2012, orele 19.00 in spatiul din strada Biserica Enei nr. 16, in cadrul careia vom prezenta o lucrare video despre Club si vom lansa proiectele Dictando si Turul Romaniei in 7 zile.

Dictando este un proiect de educare si informare despre arta contemporana pentru publicul larg, vizand cu precadere mediile scolare si universitare.
Artisti romani si straini vor fi invitati sa propuna un model de coperta pentru diferitele tipuri de caiete scolare ce corespunzand disciplinelor de studiu. Proiectul va fi realizat in parteneriat cu Tipografia Prodcom din Targu Jiu si va cuprinde tiparirea a catorva milioane de caiete in perioada 2012 – 2013.

Turul Romaniei in 7 zile este un atelier mobil de creatie alternativa. Acest proiect are la baza un traseu itinerant cu autocarul, in Romania, pe o perioada de sapte zile. In proiect vor fi invitati sa participe 10 persoane implicate in contextul artistic contemporan si 10 artisti care vor fi selectati prin concurs pe baza de portofoliu.
Proiectul are un caracter experimental, el urmareste sa deconecteze participantii de la ordinarul cotidian prin interactiune si producerea unui context relational, stimulat de un anumit grad de aleatoriu. Tema proiectului este implicita, ea vizeaza teritoriul Romaniei in aspecte foarte variate ce pot dezvolta subiecte de lucru legate de urbanism, economie, arhitectura, dezvoltare regionala, peisaj, cultura populara etc.
Finalizarea proiectului consta in organizarea unei expozitii inspirata si documentata pe baza itinerariului parcurs si a contextului relational produs de catre conditiile de desfasurare.

Club Electroputere (CEP) este un centru de arta contemporana infiintat in 2009 de catre Adrian Bojenoiu si Alexandru Niculescu. CEP a reprezentat Romania la Bienala de Arta de la Venetia in 2011 cu proiectul intitulat Romanian Cultural Resolution – documentar.

Partener CEP Bucuresti: Uniunea Artistilor Plastici

www.clubelectroputere.ro