Academia Socio-Vizuală lansează LONGOCAMPO DOX,
școală de vară internațională în domeniile filmului documentar și antropologiei vizuale

Academia Socio-Vizuală anunță prelungirea termenului limită pentru înscrierea la școala de vară Longocampo Dox până pe 27 iunie. LONGOCAMPO DOX – Film and Visual Anthropology Summer School este o școală de vară internațională, dedicată inovării în domeniile filmului documentar și antropologiei vizuale.
Brainstorming-ul socio-vizual și cinematografic va avea loc în perioada 2-17 august 2014, în conacul familiei Golescu (regiunea Câmpulung-Muscel), un spațiu cu o personalitate complexă, ideal pentru a inspira regîndirea realităților care îl înconjoară. Arealul de lucru al școlii de vară va fi concentric conacului Golescu: integrînd un țesut social cu un patrimoniu divers, ofertant vizual și mustos narativ.
Aplicațiile realizate cu cel puțin 5 zile înaintea termenului de 27 iunie sînt premiate în cazul în care sînt selectate (detalii pe site). Candidații eligibili trebuie să fie fluenți în limba engleză și să aibă experiență în unul sau mai multe din următoarele domenii: regie, cinematografie, videografie, editare de film, antropologie vizuală.
Cei mai buni 15 tineri studenți și profesioniști, selectați după criteriile motivației, experienței și personalității lor creative, vor fi invitați să ia parte timp de 15 zile la o aventură academică inovativă în cadrul unui program hands-on și tailored-made. În cadrul școlii de vară vor fi produse 5 filme care vor explora limitele cinematografice ale fictiunii, non-ficțiunii, vizualității experimentale și antropologiei vizuale. Participanții vor fi ghidați în această aventură cognitiv-creativă de către 3 tutori (Ger Duijzings, Vintilă Mihăilescu, Ionuț Pițurescu). Pe parcursul cercetării de teren, dezvoltării și producției filmelor, realizatorii vor fi inspirați de către 3 master-class-uri ale unor experți invitați. Echipele de film vor fi susținute de asistenți de producție cu expertiză în aria investigată. Toți cei 15 autori vor fi sprijiniti in construirea unor strategii optime de distribuție și valorificare a filmelor realizate.
Cel mai bun film creat in timpul școlii de vară va fi premiat în cadrul evenimentului de final al LONGOCAMPO DOX (’’Longocampo’’ este numele orașului Câmpulung-Muscel în primele sale consemnări.
„Sociologia și antropologia vizuală; filmul documentar social, observațional și de autor; filmul hibrid ca punct de acumulare a realității aflate la confluența dintre fictiune și non-ficțiune; formatele transmedia și cross-media sunt tot atâtea direcții de dezvoltare în care ne propunem să inovăm pentru și impreună cu studenții și practicienii care se vor bucura de noile abordări ale Longocampo Dox”, spune Ionuț Pițurescu, unul din inițiatorii atelierului.

Longocampo DOX este o inițiativă a Academiei Socio-Vizuale, un catalizator de educație si producție in domeniile cercetării socio-vizuale, transmedia si filmului. Obiectivul principal al ASV constă in cercetarea și educarea modurilor în care științele sociale, noile media, vizualul si arta pot aduce contributii pozitive la o mai bună ințelegere și soluționare a problemelor societății.

Această platformă este inițiată de profesioniști din științe sociale, vizual, artă, film (Ger Duijzings – Director al Centrului de Studii Sud-Est Europene – University College London, co-director al Urban Laboratory UCL, reader in Antropologie Est-Europeana, Cristian Robert Velescu – prof. dr. UNArte, istoric de arta, autor al studiului “Avangardă şi modernităţi”, Mihai Coman – fondator al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, coordonator scoala dr., co-autor al “Media Anthropology”, Ionuț Pițurescu – dr. in Sociologie si Antropologie Vizuală, coordonator Centrul de Inovare, Dezvoltare și Producție de Film, regizor al filmului “Căutare”- Romania, 30 min, premiul secțiunii “Quinzaine des Realisateurs” la Festivalul de Film de la Cannes; Vintilă Mihăilescu – şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice SNSPA, coordonator școala dr., autor al ”Socio hai-hui” și “Antropologie. Cinci introduceri” ).

Perioada de Desfășurare: 2-17 August 2014

Detalii și Înscriere: www.academiasociovizuala.com

Regular Deadline: 27 iunie
Late Deadline: 29 iunie
Contact: [email protected]; 0724352927
www.academiasociovizuala.com
https://www.facebook.com/Longocampo

Resize of Longocampo