Noastalgia dawn, expozitia lunii iunie din cadrul proiectului 11172014 si Efemeride / Alexandru Gelehrter

Aitch, Felix Aftene, Gabriel Caloian, Codruţa Cernea, Mihail Cosuleţu, Cristian Crisbăşan, Suzana Dan, Amalia Dulhan, Andreea Floreanu, Cornel Lazia, Ileana & Cătălin Oancea, Dragoş Pătraşcu, Tudor Pătraşcu, Radu Rodideal, Adrian Sandu, Bogdan Teodorescu, Ioana Ursa

Felix Aftene, Pelerini, nostalgia dawn, 100x100cm,axp,2014

Felix Aftene, Pelerini, nostalgia dawn, 100x100cm,axp,2014

Codruta Cernea Nostalgia Dawn 30 x 45 cm acrilic pe panza

Codruta Cernea Nostalgia Dawn 30 x 45 cm acrilic pe panza

Radu Rodideal, Morning Monologue To All 3 of Us_40x30_acrilic&ulei pe panza_ 2014

Radu Rodideal, Morning Monologue To All 3 of Us, 40×30 cm, acrilic & ulei pe panza, 2014

Suzana-Dan_Ophelia_the-dark-side-of_2014_42x59cm_India-Ink_paper

Suzana Dan, Ophelia the dark side of, 2014, 42x59cm, India Ink, paper

Art Yourself a iniţiat incepand cu luna ianuarie, în premieră, un proiect care se va desfăşura pe întreg parcursul anului 2014. 11 expoziţii, la care vor participa 17 artişti români contemporani, vor reuni o multitudine de abordări, modalităţi de exprimare şi viziuni artistice în cadrul acestui proiect comun. Demersul artiştilor, împreună cu galeria Art Yourself, este de a genera o posibilă şi experimentală colaborare între cei implicaţi, rezultatul dorit fiind o identitate de grup, bogat declinată artistic, prin toţi cei 17 artişti. Vă invităm în fiecare 17 ale lunii să fiţi martori la această fuziune imagistică.

Expozitia lunii iunie, Nostalgia dawn, ne introduce intr-o zona fantezista de experiente si trairi atemporale.

Nostalgia este acea inevitabila, inoportuna si indispensabila constientizare a unui moment trecut, subiectiv si totodata esential, printr-un proces adesea poetic ce ofera perspectiva unica si atemporala de a te situa si a simti la granita dintre un “atunci”si un “acum” la fel de palpabile.

Nostalgia nu este limitata strict la experiente anterioare sau reale, taramul ei poate sa cuprinda proiectii despre viitor, fantezii aproape tangibile despre perioade istorice trecute sau despre vietile altor oameni si mai ales doruri despre lucruri pe care avem certitudinea ca nu le vom putea trai niciodata deoarece sansa a trecut.

Pornind de la recunoasterea potentialului pe care il are analiza mecanismului emotional-cognitiv numit “nostalgie”, artistul este determinat fie sa isi exploreze introspectiv propriile experiente fie sa construiasca metodic “pseudo-nostalgii”, menite sa provoace deliberat “rasaritul’ acestei senzatii de imersiune personala in publicul sau.

decizie indecizie posibilitateLa etajul I al galeriei, Alexandru Gelehrter invita la expozitia “Efemeride”, despre cautari si sensuri.

Traim in haos. Incercam cum stim mai bine. Suntem pasagerii momentelor care ne definesc in cautarea sensului.

Traim intre realitatea pura si suma tuturor gandurilor noastre.

Intalnirea dintre moment si haosul care ne inconjoara si ne defineste.

Ca sa ramana in amintire, clipa se descompune si se implineste in haos.

Un semn de a intelege si de a nu uita ca suntem efemeri.

Deschis în toamna anului 2011, Art Yourself Gallery este un spațiu destinat promovării artei contemporane. Printr-un program expozițional complex și printr-o serie de evenimente care se vor interpune vernisajelor, Art Yourself Gallery urmărește să creeze o platformă accesibilă de comunicare între artiștii contemporani și public, pentru ca “arta nu este ceea ce vezi, ci ceea ce îi faci pe ceilalți să vadă. „ (Edgar Degas)

Art Yourself Gallery este amplasată în centrul Bucureștiului – Strada Nicolae Ionescu nr. 11, în proximitatea Parcului Kiseleff / [email protected].