Urs LuthiBÁZIS contemporary art space, Cluj-Napoca

RESULT

Joseph BEUYS. Urs LUTHI. Padraig TIMONEY. Santiago SIERRA.  

Works from BIANCHINI collection

 

Detalii eveniment:

Vernisaj: 16 Mai 2014, 19.00

Adresa: Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61, etaj 1, Cluj-Napoca

În ultimul timp s-au răspândit multe teorii despre schimbări ale identităţii atât în context antropologic, cât şi în context artistic. În această privinţă se constată o pierdere semnificativă a existenţei fizice. Practic, este vorba de idei legate de negarea distanţelor care ar bloca deschiderile către alte domenii de explorare cum ar fi cele ale informațiilor, urmărirea lor în toate locurile de cunoştinţe și de simulare care, la rândul lor, ajung să fie definite ca ”locuri ale imaginilor”.

În consecinţă, imaginile contemporane trebuie să țină cont de schimbările de percepție. În aceeaşi ordine de idei regăsim mereu particularităţi noi şi în lucrările video şi de fotografie, dar care în acelaşi timp sunt omoloage perfecte ale realului, care propun în mod simultan posibilitatea suprapunerii lumii reale.

Marea majoritate a imaginilor fotografice realizate de ultima generaţie a artiştilor fotografi încearcă să focalizeze o stare a faptelor prin fascinaţia viziunii, prin scoaterea în evidenţă a semnificaţiilor sublime.

Această formă de expresie în artă (ca şi fotografiile din această expoziţie) este rezultatul unui act special care încântă şi fascinează vizitatorul, fiind rezultatul unor gesturi suprinse din acţiuni/performance-uri.

Renato Bianchini

BÁZIS
Cluj-Napoca
F.D.P. – Fabrica de Pensule
H. Barbusse 59-61

Berlin
Moosdorfstrasse 7-9

0744-646423
[email protected]
www.bazis.ro