Cât înseamnă 10 milioane de euro?
Mult așteptatul ART SAFARI – Pavilionul de Artă București se apropie cu pași repezi de momentul inaugurării, iar surprizele culturale se adună să fie descoperite de către public. La ce să se aștepte publicul? La expoziții fără precendent în spațiul cultural românesc care valorează câteva zeci de milioane de euro și inestimabile valori culturale românești. Doar spațiul expozițional dedicat muzeelor (Micul Pavilion) cuprinde opere de artă care se ridică către suma de 10 milioane de euro, o sumă considerabilă dacă se ia în calcul că tranzacțiile din piața românească de artă sunt încă la sume modice.
Pentru a sublinia potențialul și pentru a evidenția importantele evoluții financiare privind piața de artă românească importantă, Marele Pavilion (pavilionul galeriilor) va adăposti și o selectă expoziție a unora dintre operele de artă românească cel mai bine tranzacționate în ultimii 3 ani, a cărei valoare totală este de aproape 1,5 milioane de euro. Astfel, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza și Victor Brauner conduc detașat topul celor mai bine tranzacționate opere de artă românească în România. Cu 5 opere prezente într-această expoziție, totalul operelor lui Grigorescu se ridică la aproape un milion de euro, dintre care cea mai valoroasă este opera “Țărăncuță odihnindu-se” (adjudecată cu 270.000 euro), urmată îndeaproape de tabloul “Nimfă dormind”, adjudecată cu 220.000 euro, ambele tranzacționate în 2011. Nicolae Tonitza, prezent cu două opere în valoare totală de 325.000 euro, este de asemenea printre preferații colecționarilor și iubitorilor de artă. Expoziția poate fi vizitată la standul Casei Artmark din cadrul Marelui Pavilion la ART SAFARI.
Publicul este așteptat să viziteze și să admire operele celor mai importanți artiști români ai tuturor timpurilor găzduiți de ART SAFARI – Pavilionul de Artă București în perioada 22-25 mai 2014. Bilete prin www.myticket.ro și din rețeaua Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Eminescu, agenția Sălii Palatului, Artmark (str. C.A. Rosetti nr. 5), respectiv casele de bilete ale teatrelor bucureștene și oficiile poștale din București și județul Ilfov, iar în perioada 21-25 mai 2014 și de la recepția Pavilionului Art Safari (Piața George Enescu).
Organizatorii proiectului sunt: Asociaţia Comercianţilor de Opere de Artă din România (ACOAR), sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic Bucureşti (AMPT), cu participarea Asociaţiei Galeriilor de Artă Contemporană din România (AGACOR), cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR) și cu sponsorizarea Deutsche Bank.
Partneri: Athénée Palace Hilton, Media Advertising, Phoenix Media, Flowers Garden, Media Trust
Parteneri media: Televiziunea Romana, Evenimentul Zilei, Capital, COCOR Media Channel, City TV, Magic FM, Harper’s Bazaar, Esquire, Marie Claire, Beau Monde, Casa Lux, The Institute, Igloo, Zeppelin, Re-forma, ArtGuideEast, Flash Art Hungary, SUB25, Feeder.ro, Modernism.ro, Orasulm.eu, Ring, Artindex.
Despre Pavilionul de Artă Art Safari București
Art Safari este primul pavilion profesional și public de artă, destinat deopotrivă artei de patrimoniu şi artei contemporane din România, ce va reuni peste 100 de galerii şi dealeri de artă, dar și muzee și instituţii culturale, atât din ţară, cât şi din afara ţării. Se vor expune de la lucrări de pictură și sculptură, la design şi obiecte de colecţie, într-o manieră ce va dovedi rafinament şi o bună cunoaştere a demersului curatorial. Art Safari Bucureşti încearcă să construiască legăturile dintre arta de patrimoniu şi cea contemporană, relaţia dintre artist – galerie – colecţionar, dintre instituţiile de cultură şi piaţa de artă, dintre întregul sistem cultural şi publicul larg. Art Safari Bucureşti înseamnă pasiunea de a construi împreună un sistem artistic de nivel european prin implicarea tuturor actorilor care formează spațiul cultural al pieţei de artă.
Recent Comments