Lateral-ArtSpace-TATHAGATA-Dragos-BaditaTATHĀGATA

DRAGOȘ BĂDIȚĂ

Vernisaj: 11 Aprilie 2014, ora 19
Video, 40 min

Filmul reprezintă un eseu meditativ compus din momente filmate în anul 2012: o zi și o noapte petrecute în jurul lacului numit Laguna Albastră.

“Tathāgata” este un cuvânt sanscrit care înseamnă “a ajunge la asta”; “asta” însemnând faptul de a fi ca atare, existența goală de atribute și proiecții mentale. Filmul este încercarea de a ajunge acolo, provocată de întâlnirea stranie și tristă cu un băiat tăcut și de noaptea terifiantă petrecută în şuierat de vânt și închipuiri.

“Tathāgata” face parte din expoziția “Ziua Dezvrăjirii” organizată de Salonul de Proiecte, București.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Video-ul “Tathāgata” poate fi vizionat încadrul Lateral Art Space în decursul lunii Aprilie, cu programare la adresa de email [email protected].

Lateral Art Space e un spațiu non-profit, fondat în luna Aprilie a anului 2012 și e coordonat de către trei artiști români: Dragoș Bădiță, Cristina Curcan și Lucian Indrei. Spatiul, localizat la Fabrica de Pensule în Cluj-Napoca, e destinat realizării de proiecte și expoziții, de către artiști emergenți; locali, naționali sau internaționali. Proiectul a fost inițiat ca un răspuns la lipsa posibilităților de expunere pentru tineri artiști.
Lateral Art Space
lateralartspace.com
Fabrica de Pensule
Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, România