Eugen Ionescu 001 Eugen Ionescu 102 Eugen Ionescu 163 Eugen Ionescu 174 Lectia_TNB_Malaele_Eugen Ionescu 045 Poster-ICRNY Regele moare_T.Mundi_Victor Ioan Frunza_Eugen Ionescu 165 Rinocerii_T.Comedie_Catalina Buzoianu_Eugen Ionescu 068 Trilogie Ionescu_T.Balet Sibiu_Monica Uta Fotescu_Eugen Ionescu 151Scene de teatru şi portrete fotografiate de Sorin Radu

3 aprilie 2014, ora 7 pm, Institutul Cultural Român de la New York

ICR New York prezintă în 3 aprilie, de la ora 7 pm, vernisajul expoziției de fotografie “Eugene Ionesco. Regele absurdului nu moare niciodată! Scene de teatru şi portrete fotografiate de Sorin Radu”. Expoziția este dedicată Zilei Mondiale a Teatrului.

Fotografiile-portret ale lui Eugen Ionescu, prezentate acum în premieră americană, au fost surprinse de Sorin Radu în 1978 cu prilejul conferinţei susţinute de marele dramaturg la New York University. De asemenea, publicul va putea vedea și imagini din diverse spectacole cu piese ionesciene puse în scenă în Romania. Cele 42 de fotografii din expoziție vor fi însoțite de un slideshow care va prezenta publicului o selecție din vastul portofoliu artistic al lui Sorin Radu. În deschiderea acestei excepționale expoziții de fotografie, ce va fi itinerată în SUA și Canada, va vorbi criticul și istoricul de artă dr. Eduard Andrei, care a completat, de curând, echipa coordonatorilor de programe a ICR New York.

Sorin Radu este unul dintre cei mai importanți artiști fotografi din România și cel mai bun fotograf de teatru din România. Considerat un maestru al luminii și umbrei, ”portretistul” Sorin Radu a fotografiat politicieni și președinți, de la Ronald Reagan la Împărăteasa Farah Pahlavi a Iranului, fostul Rege al României, Mihai I, oameni de cultură și personalități, de la Eugen Ionescu la Paul Goma, Radu Aldulescu, Vladimir Orloff, Mariana Nicolescu și Noel Bernard.

Artistul Sorin Radu a fotografiat arhitectură (L’Ambasciata D’Italia) și lucrări de artă pentru nenumărate albume. Fără fotografiile lui Sorin Radu, mulți pictori români de mare valoare, între care Ţuculescu, Ghiaţă, Ciucurencu, nu ar fi avut albumele de artă care le-au pus în valoare lucrările. Cel mai spectaculos volum de artă realizat cu fotografiile lui Sorin Radu este “Vlaicu Ionescu – The Artist” de Doina Uricariu, apărut la Universalia Publishers.