Casa de licitație GRIMBERG revine cu un „Dialog plastic. Clasic – Contemporan” pe 26 Martie la Hotel Radisson BLU. Valoarea totală a lotului este estimată la 450.000 EUR.

Bucuresti, 17 martie 2014. Casa de Licitație GRIMBERG se pregătește pentru un nou eveniment. Prima licitație din această primăvară va avea loc în data de 26 martie, la Hotel Radisson BLU, București și se bucură de o valoare totală a lotului estimată la 450.000 EUR. Licitația va fi un eveniment cu totul special grație operelor de pictură românească și europeană, sculptură și obiecte decorative cu circuit european propuse publicului.

După două evenimente de mare succes, în decembrie 2013 și februarie 2014, loturile care compun această a treia licitație sunt astfel concepute încât oferă iubitorilor și investitorilor în artă un echilibru între piese de artă românească clasică (în acest segment existând o serie de lucrări excepționale, semnate  de mari maeștri), sculptură românească, obiecte decorative cu statut european și pictură contemporană.

„După cum ne-am propus de la intrarea pe piață, Casa de Licitație GRIMBERG aduce în atenția publicului un important lot de artă contemporană. 50 de tablouri semnate de 30 de artiști contemporani intră într-un dialog cu 80 de lucrări de artă clasică, semnate de maeștri ai artei românești cu tradiție”, a declarat dl. Ștefan Grimberg, fondator Casa de Licitație și Galeria de Artă GRIMBERG.

Evenimentul se remarcă de asemenea prin prezența unor artiști foarte tineri despre care Casa de Licitație GRIMBERG crede că au un mare potențial. Procentul de 40 % pentru lucrările de pictură contemporană  prezente în această licitație demonstrează interesul casei pentru promovarea artei contemporane, atât a numelor consacrate, cât și a tinerilor artiști. Procentul de 20% de lucrări semnate de mari maeștri ai picturii românești conferă acestui eveniment un aspect cu totul  special.

La capitolul sculptură se evidențiază o serie de piese de valoare ale unor maeștri români precum: Ion Vlasiu, Ion Turetcă, Alexandru Călinescu, dar și străini: Antoine – Louis Barye, Emmanuel Villanis, Theodore Stundl, Theodore Riviere, Ivan Mestrovic.

Printre lucrările vedetă prezente la licitația de pe 26 martie se numără:

Gh petrascu Natura staticaGheorghe Petrașcu – Natură statică cu mere. Estimare 20000 – 35000 de Euro

Iosif Iser OdaliscaIosif Iser – Odaliscă în roșu. Estimare 12000 – 20000 de Euro

Mutzner  Peisaj cu capite Samuel Mützner – Peisaj cu căpițe. Estimare 9000 – 16000 de Euro

ipolit strambu-femeie cu sirag de peruzeleIpolit Strâmbu – Femeie cu șirag de peruzele. Estimare 6000 – 10000 de Euro

Iser BalcicIosif Iser – Balcic. Estimare 6000 – 10000 de Euro

D Ghiata  IarnaDumitru Ghiață – Peisaj de iarnă. Estimare 5500 – 8500 de Euro

Schweitzer Cumpana doi TaraniRudolf Schweitzer – Cumpăna – Doi țărani sezând. Estimare 4500 – 7500 de Euro

Apostol Manciulescu Tanara la malul mariiApostol Mănciulescu – Tânără la malul mării. Estimare 4000 – 7000 de Euro

StiubeiDumitru Știubei – Valuri. Estimare 4000 – 7000 de Euro

Nicolae Grant IarnaNicolae Grant – Peisaj de Iarnă. Estimare 4500 – 7000 de Euro

Rodica Maniu La culesRodica Maniu – Țărănci la câmp. Estimare 3500 – 5500 de Euro

Gh Vanatoru Peisaj in furtunaGheorghe Vânătoru – Peisaj în furtună. Estimare 3000 – 5000 de Euro

Raul Lebel AutoportetRaoul Egon Lebel – Autoportet. Estimare 3500 – 5500 de Euro

Kimon loghi Procesiune cu vestaleKimon Loghi – Procesiune de vestale. Estimare 2500 – 4000 de Euro

Dimitrie harlescu  Micul taranDimitrie Hârlescu – Micul Țăran. Estimare 2500 – 4000 de Euro

Eugen Voinescu Culegatoare de scoiciEugen Voinescu – Marină. Estimare 2500 – 4000 de Euro

 

Cei care vor dori să participe la licitație și să admire lucrarile incluse în lotul licitației GRIMBERG din 26 martie vor putea vizita expoziția „Dialog plastic. Clasic – Contemporan” în perioada 15 – 23 martie la sediul Casei de Licitație și Galeriei de Arta GRIMBERG (bd. Carol I nr . 4-6, vis a vis de Teatrul Mic, L-D: 10:00-20:00) și în perioada 24-25 martie în foaierul sălii Atlas din Hotelul Radisson BLU (10:00-19:00). 

***

Despre GRIMBERG – Casă de licitație și Galerie de Artă

Casa de Licitaţie și Galeria de Artă GRIMBERG și-au deschis porţile în toamna anului 2013 cu expoziţia “Capodopere ale picturii româneşti, între academism şi modernism”. Aceasta a adus în prim plan lucrări de artă românească excepţionale ale unor nume celebre precum: Gheorghe Tattarescu, Theodor Aman, Constantin Artachino, Nicolae Vermont, Samuel Mutzner, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Ion Ţuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Leon Alexandru Biju, Tibor Erno, Jozsef Klein, Corneliu Baba, lucrări remarcate de colecţionari, critici de artă şi investitori.

Punând accent pe valoarea plastică a lucrărilor şi selectând extrem de riguros operele propuse spre vânzare, Galeria şi Casa de Licitaţie GRIMBERG oferă lucrări de o inefabilă frumuseţe şi de o autenticitate incontestabilă.

Casa de Licitaţie GRIMBERG  își propune să reașeze artele plastice românești pe o scară solidă a valorilor, oferind investitorilor și amatorilor de frumos certitudinea autenticității și un permanent suport de competență, seriozitate și disponibilitate.

Prin acțiunile sale, Casa de Licitaţie şi Galeria de Artă GRIMBERG sprijină reconectarea și promovarea artei plastice la spațiul european, propunându-și în același timp să devină sursa de informare şi partener de încredere în domeniul artei, pentru clienţii săi.