• Crowdfunding-ul este finanţarea unui proiect prin contribuțiile publicului-țintă

  • We Are Here este platforma de crowdfunding românească care a găzduit în primul an și jumătate 52 de campanii de crowdfunding, dintre care 26 finanțate cu succes.

  • Impact Hub Bucharest susține dezvoltarea antreprenorială oferind un spațiu de lucru colaborativ în centrul Bucureștiului și programe de incubare, dezvoltare și scalare pentru startup-uri.

Începând cu 1 iulie 2015, antreprenorii români vor fi încurajați să își finanțeze și testeze ideile de afaceri prin crowdfunding, pe platforma We Are Here. Împreună cu Impact Hub Bucharest, We Are Here își propune să dezvolte noi oportunități de finanțare prin crowdfunding pentru start-up-uri.

În cei aproape 2 ani de la lansare, We Are Here s-a adresat în mod special proiectelor din domeniul creativ și cultural, cu care colaborarea va continua. Parteneriatul pregătește următoarea etapă a crowdfunding-ului românesc, în care accentul va cădea pe schimbul corect de valoare între inițiatorii proiectelor și publicul care le susține ideile.

wah-cifre

Așteptăm pe platformă antreprenori gata să își testeze produsele, să ceară feedback de la primii lor consumatori, să se dedice promovării și explicării noului concept pe care îl lansează. Și suntem dispuși să lucrăm cot la cot cu ei pentru succesul fiecărei campanii.” a declarat Andrei Dumitrescu, Cofondator We Are Here.

“Impact Hub susține mediul antreprenorial românesc încă din 2012 prin găzduirea unei comunități efervescente, oferirea de spațiu de lucru și întâlniri dar și prin programe de dezvoltare și accelerare a afacerilor. Am ales acest parteneriat întrucât experiența noastră îi poate ajuta pe cei ce dezvoltă campanii de crowdfunding să își definească un model sănătos de afaceri iar pe antreprenorii cu care noi deja lucrăm să aibă un acces mai facil la această metodă de validare a ideii și finanțare alternativă” a declarat Vlad Craioveanu, Cofondator si Business Development Manager Impact Hub Bucharest.

We Are Makers – întâlniri lunare cu antreprenorii

Pe data de 1 iulie 2015 va avea loc prima întâlnire We Are Makers dintr-o serie de evenimente lunare la care We Are Here și Impact Hub invită inițiatorii de campanii și pe cei care iau în calcul o campanie de crowdfunding.

Antreprenorii participanți vor avea la dispoziție un kit We Are Makers – colecția de materiale special concepute pentru a ghida inițiatorii pas cu pas de la lansarea campaniei până la livrarea recompenselor. Printre subiectele despre care vom discuta:

  • cum să te pregătești de crowdfunding și în ce stadiu trebuie să fie proiectul;
  • cum se promoveazi campania înainte & după lansare;
  • cum se poate testa și valida o idee de afaceri prin crowdfunding;
  • ce poți oferi susținătorilor tăi ca recompensă.

Evenimentul este gratuit în limita a 20 de participanți, iar înscrierile se fac online la adresa http://www.wearehere.ro/ne-facem-mari#makers.

 

Cum funcționează crowdfunding-ul pentru un start-up?

O campanie de crowdfunding este metoda cea mai rapidă de testare, finanțare și conectare cu clienții a ideilor noi și deștepte de afaceri.

Inițiatorul prezintă afacerea către potențiali cumpărători și poate vinde în avans produsele sau serviciile pe care le prezintă. El obține în acest fel un studiu de piață extrem de relevant înainte să investească sume considerabile în ideea lui. Cumpărătorii și susținătorii noii afaceri sunt avantajați prin prețuri promoționale și acces la servicii și produse care nu ar putea apărea pe piață fără ajutorul lor.

Despre We Are Here

We Are Here oferă suportul tehnic necesar într-o campanie de crowdfunding.  Platforma online a găzduit 52 de campanii de crowdfunding, 26 dintre ele fiind finanțate cu succes. Platforma a fost lansată în august 2013 și a finanțat proiecte în valoare de 46.136 euro cu ajutorul a 1470 de susținători.

Despre Impact Hub

Impact Hub susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente precum și, începând din acest moment, opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 60 de orașe de pe 5 continente.