trienala de tapiserie, sculptura si artele focului (1) trienala de tapiserie, sculptura si artele focului (2) trienala de tapiserie, sculptura si artele focului (3) trienala de tapiserie, sculptura si artele focului (4) trienala de tapiserie, sculptura si artele focului (5) trienala de tapiserie, sculptura si artele focului (6) trienala de tapiserie, sculptura si artele focului (7) trienala de tapiserie, sculptura si artele focului (8) trienala de tapiserie, sculptura si artele focului (9) trienala de tapiserie, sculptura si artele focului (10) trienala de tapiserie, sculptura si artele focului (11) trienala de tapiserie, sculptura si artele focului (12)Expoziţia este deschisă în perioada 6 martie – 6 aprilie 2014.

Proiectul expoziţional „Ce mai face Penelopa?”, organizat de Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca, are drept punct de plecare ideea valorizării forţei creative feminine, ascunse sub o aparentă fragilitate. El este gândit ca o expoziţie trienală de arte textile şi sculptură în metal (cu extindere şi pentru alte zone de creaţie tridimensională), lucrările expuse potențându-se reciproc prin inspiratele contraste născute pe fondul dialogului dintre materialele specifice acestor genuri de expresie artistică, ele impresionând atât prin originalitatea concepției, cât și prin delicatețea și finețea transpunerii plastice. Ediția din acest an reunește un număr de 25 de expozante, în calitate de studente sau absolvente ale specializărilor „Design textil” şi „Sculptură” din cadrul Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, alături de care figurează și tinere artiste formate în alte medii academice universitare din țară: Iulia Bele, Berekmeri Denise, Bocskai Gyopar, Mihaela Constantinescu, Csibi Hajnal, Dana Cuşlea, Mihaela Diaconu, Andreea Iancu, Elena Ilaş, Larisa Jucan, Kovacs Eniko, Kuron Bekesi Wilhelmina, Maria Neag, Alexandra Mureşan, Măriuca Pătârniche, Livia Petrescu, Anca Pintilie, Emese Pop, Axenia Roşca, Sandor Zsuzsanna, Maria Sicoie, Ioana Stanciu Sas, Tofan Andrea.

Curatorii expoziției: conf. univ. dr. Liliana Moraru, responsabil al programului de studii „Arte textile – Design textil”, nivel licență, și prof. univ. dr. Radu Moraru, prorector al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca.

Cuvânt de deschidere: Livius George Ilea și Mircea Oliv, critici de artă.

Prin intermediul acestui proiect, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca vizează oferirea unei oportunităţi de vizibilitate pentru studenţii performanţi şi tinerii artişti în vederea promovării pe plan local, naţional şi internaţional a activităţii de creaţie artistică a acestora.