Afis-expozitie-pictura-Diplomatia-prin-arta-Viata-ca-un-vitraliu-de-Oana-BirsanExpozitie de pictura

Diplomatia prin arta 2014

Viata ca un VITRALIU“

Joi, 20 martie 2014, ora 19.00, Casa Oamenilor de Stiinta – C.O.S. gazduieste vernisajul expozitiei de pictura “Diplomatia prin arta-2014, Viata ca un VITRALIU“, semnata de artistul plastic Oana Birsan.

Principalul rol al artei este de a cladi o punte intre oameni. Creația transcede barierele de limbaj, cultură sau naționalitate, vorbind direct laturii noastre profund umane, emoțiilor în care cu toții ne regăsim. În întreaga istorie a omenirii, artiștii sunt cei care au fost bineveniti oriunde, ca ambasadori ai frumosului, ducând cu ei în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii tot ceea ce este mai bun în cultura care i-a format. Ei au micșorat astfel distantele între popoare și au pus pietre de temelie la clădirea unei civilizații globale.

“ Viata ca un VITRALIU” hipnoticul joc de lumini, frumusetea, viata  si natura inconjuratoare . Fiecare moment al vieții omenești este și el o bucățică de vitraliu, așteptând sa fie incorporat în marele întreg in care ne revărsăm fiecare câte o rază .

Puntea dintre oameni se cladeste asemeni unui VITRALIU.

Pictorita Oana Birsan cu o experienta de peste 10 ani in acest domeniu, promoveaza prin lucrarile sale un stil decorativ cu influente textile.

Vernisajul cuprinde doua momente artistice: mini concert sustinut de tanara pianista Yvonne Dogariu si un moment coregrafic de tango argentinian si rumba sustinut de Corina Petrescu,  profesor de dans, coregraf si arbitru de dans sportiv al Federatiei Romane de Dans Sportiv impreuna cu invitatii sai. Pentru acest eveniment, Crepe Black Collar, a creat o tinuta  vestimentara speciala ce va fi de asemenea prezentata.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Fundatiei Grupul de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila – G.E.I.D.D.

Parteneri ai evenimentului: Elegantine, Crepe Black Collar, Miere cu Magie, Scoala Gimnaziala de Arte Nr. 5 – Bucuresti, Coregraf Corina Petrescu, Arta nu Musca, Papion PR&Events, Galeria Occidentului, Fotograf Florian Gindila.