Ana Necolau  (1) Ana Necolau  (2) Ana Necolau  (3) Ana Necolau  (4) Ana Necolau  (5) Ana Necolau  (6) Ana Necolau  (7) Ana Necolau  (8)1. Ce vă ocupă cel mai mult timp în momentul de față ?

In prezent ma precupa cel mai mult evolutia mea ca artist, asimilarea cat mai multor informatii, cat mai multor trairi constructive modului meu artistic de a ma exprima. Incercarea experimentarii unor solutii artistice noi, de asemenea sa deprind o stapanire mai buna a tehnicilor abordate pana acum. Sa incerc sa imi disciplinez stilul,sa invat mai multe de la alti artisti, si sa impartasesc ceea ce creez eu.

2. Care sunt cele trei cuvinte, care vă caracterizează cel mai bine?

Arta, vointa, pasiune.

3. Cea mai placută descoperire ?

Cea mai placuta descoperire a fost aceasta pasiunea pentru arta. Am realizat ca imi place sa desenez la varsta de trei ani, cand inlocuiam joaca ,mereu, cu pictatul si coloratul. Mesajul lucrarilor mele a fost diferit de la un an la altul. In copilarie, primele mele desene reprezentau pagode. Evident ca la trei ani nu aveam aceasta notiune, pentru mine erau doar casute cu mai multe acoperisuri suprapuse, ulterior desenand si omuleti cu ochii migdalati. Apoi, pana sa incep scoala desenam siluete si foarte multi cai. Incet ,incet, m-am indreptat catre adevarate compozitii cu personaje ,si catre naturi statice. In momentul in care am ajuns in clasa a V-a si am inceput Liceul ,,NicolaeTonitza’’ , am trecut prin foarte multe etape, unde mesajul transmis era impus, cu scopul invatarii si experimentarii. Dupa toate tehnicile parcurse , dupa toate ilustrarile mai mult sau maiputin imaginative, m-am oprit, momentan, asupra tehnicii mixte. Lucrarile mele acum nu au un mesaj anume, ele ilustrand stari si legaturi ce nu pot fii percepute cu ochiul liber. Combinand fotografia printata pe panza cu pictura si desenul, simt cum imbin realul cu imaginativul, materialul cu spiritualul. Persoanele ce colectioneaza lucrarile mele sunt de diferite tipologii, nu sunt toate cunoscatoare de arta , insa sunt fascinate de imaginile redate de mine. Eu consider ca si relatia comparator-obiect este una bazata tot pe chimie si transmitere senzoriala dincolo de imagine.

4. Care este cea mai de preț posesiune a dumneavoastră?

Ar fii mai multe, imi este greu sa ma limitez doar la una singura. In general toate uneltele mele pentru a crea: pensule, sevalet, penite, tus, aparat foto, obiective, acestea fiind doar cateva exemple. In mare parte tot ceea ce este legat de lumea artelor si ce ma ajuta sa imi desfasor viziunile.

5. Care este cea mai mare extravaganță a dumneavoastră?

Extravaganta… eu consider extravaganta suprema, izolarea mea, in atelier, in anumite momente, de lumea exterioara. Luxul de a-mi permite ore in sir de a sta numai cu mine, de a ma cufunda in creatia mea.

6. Cea mai frumoasa amintire?

Si la acest capitol ar fii o plentitudine de amintiri frumoase, dar cea care detine momentan intaietate ar fii prima mea expozitie. Desi este o amintire indepartata, deoarece prima expozitie personala am avut-o la cinci ani, atunci am trait, cred, pentru prima oara un sentiment de mandrie si de implinire, bucuria de a impartasii si de a fii felicitata de foarte multe persoane. Acest eveniment m-a incurajat si ambitionat sa continui acest drum…

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.