Daniela-ZbarceaDanaArtGallery vă invită să vizitați expoziția NOIR a artistei Daniela Zbarcea. Evenimentul va avea loc în spațiul Galeriei Odeon, Calea Victoriei nr. 40 – 42, în perioada 1 decembrie 2013 – 7 ianuarie 2014.

Vernisajul va avea loc marți, 3 decembrie 2013, ora 18:30.

Muzica live: Valentin Luca

Prezintă: Ana Maria Măciucă

Tema expoziției Noir se reflectă în compozițiile muzicale actuale ale lui Valentin Luca. Se crează astfel un cadru sonor ce rezonează cu peisajele prezentate, imaginea și sunetul având aceeași sursă.

„Lucrările din expoziția Noir ne introduc în intimitatea universului plastic al artistei. Pentru că arta Danielei Zbarcea este o artă a marilor neliniști spirituale. O artă a meditației dominată de un nobil optimism al creației. O artă străină imobilismului, creată într-un climat de efervescență, specific vocației artistice. Fiecare nouă expoziție a Danielei Zbarcea a consemnat o etapă caracteristică unei pasionate strădanii de autodefinire, o emulație față de sine însăși. Mai exact spus, de precizare și nuanțare a atributelor unei personalități care de la început  s-a afirmat distinctă, cutezătoare, mereu surprinzătoare. Daniela Zbarcea este o coloristă subtilă. Culoarea este pentru ea nu numai o funcție a spațiului – delimitând volume  – ci și o funcție a spiritului, sugerând pe un amplu registru multiplele valențe ale aventurii spiritului. Culoarea este construită cu o abilă certitudine, dar așezată cu o seducătoare spontaneitate și emoționant relevantă. Picturile sale sunt tentante nu numai prin decorativismul lor, ci și prin densa lor substanță filozofică. Picturile sale sunt eseuri despre viață, consemnându-i tumultosul parcurs pe care se înscrie existența între răsăritul și amurgul său.”

Ana Maria Măciucă – critic de artă

Daniela Zbarcea

Pictor, curator şi iniţiator al proiectului DanaArtGallery