image004Expoziție de fotografie Florin Andreescu la Institutul Cultural Român

La patru ani de la expoziția „Flashback: Clişee voalate din Epoca de Aur şi anii tranziţiei“, găzduită de Institutul Cultural Român din București, Florin Andreescu continuă seria foto-verité-urilor dedicate României zbuciumaților ani ’80-’90 cu expoziția „Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios“. Vernisajul va avea loc miercuri, 27 noiembrie 2013, ora 18.00, la sediul ICR din Aleea Alexandru 38. Cuvântul de deschidere va fi rostit de dr. Adrian-Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei „G. Oprescu“.

În prezența autorului, în seara vernisajului va fi lansat albumul Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios, Editura Ad Libri, din care au fost selectate fotografiile expuse, și va fi prezentată a treia ediție a albumului Flashback 1: Clişee voalate din Epoca de Aur şi anii tranziţiei.

Fotografiile reunite sub titlul Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios compun un mozaic alb-negru complex al istoriei recente a României, aproape incredibilă: scene necosmetizate, de la crâșmă la patul de spital, de la circ la armată, de la talciocuri și bazaruri la străzile înnămolite ale orașelor în construcție, de la copii ai străzii la șoimii patriei, urmând programul strict de grădiniță, de la munca în uzine la hoteluri de lux și distracțiile turiștilor străini, de la șatre la cozile la carne și butelii, de la mesele în cantine de fabrică la sejururile în stațiunile de odihnă.

„N-am avut deloc sentimente narcisiste developându-mi prima parte a vieții. Am avut doar revelația timpului și vremurilor în care mi-a fost dat să trăiesc. Cred că așa voi putea să povestesc mai ușor despre viața anilor ‘80 și ‘90 din veacul trecut.”- Florin Andreescu

Expoziția va fi deschisă la ICR până la 6 decembrie 2013. Accesul publicului este liber.