Igloo media prezintă: Interioare din Romania 3

Amenajarea unei locuințe reprezintă o provocare pentru orice arhitect sau designer: misiunea de a înțelege și îndeplini pe deplin dorințele beneficiarului, reușind totodată identificarea unor soluții creative pentru a asigura coerența spațiilor nu e deloc una facilă. Grija față de detalii, capacitatea de a îmbina arhitectura și designul într-un mod armonios și unitar, dar și deschiderea beneficiarului spre a întelege rolul specialistului în amenajarea unui spațiu sunt esențiale pentru a garanta calitatea unui proiect de design interior.

În noul album din colecția igloobest, cel de-al treilea din aceasta serie dedicat interioarelor private, am selectat astfel de proiecte exemplare de amenajări, realizate în ultimii ani la noi în țară. Cele 13 proiecte prezentate poartă semnătura unor arhitecți de succes care reușesc să individualizeze spațiile, adesea proiectând obiecte speciale de mobilier și alte detalii. Sunt interioare de locuințe ce privilegiază inovația și dimensiunea estetică, fără a neglija însă confortul. Veți găsi în paginile albumului proiecte de amenajări realizate în spații de mici dimensiuni, așa cum este cazul Apartamentului CAD din Cluj (atelier cetrei) sau amenajări de case pe două niveluri precum Casa M, realizată de Mânadelucru.

Atenția acordată finisajelor, cromatica și texturile folosite, preocuparea arhitecților de a proiecta și executa mobilier special pentru fiecare spațiu dau naștere unor interioare moderne cu un design provocator. Multe dintre amenajările selectate în acest album pot sta adesea alături de proiecte din alte ţări, bucurându-se de altfel de interesul presei internaţionale.

Alături de celelalte albume din colecția igloo best, „Interioare din Romania 3” constituie un reper pentru cei interesați de domeniul designului de interior autohton. Albumul este bilingv, română-engleză și poate fi găsit în librăriile din țară. Online poate fi comandat  pe www.igloo.ro.

 

Din sumar:

Apartament ACZ, Square One I Casa M., Mâna de lucru I  Mansarda BD, Tecon I, Casa G., igloo architecture I Apartament V., Lama I Apartament în Băneasa, Radu Grosu I Loft în Primăverii, Square One I Casa S., Simona Rizzi I Apartament EM, AA Studio I Casa T., Mircea Schlotter I Apartament CAD, ateliercetrei I Apartament AC, Pianoterra I Casa Varvara, A-prim Arhitectura