Fundatia “Inter-Art” Aiud va organiza prima expozitie de grup de arta romanesca in Haiti, in cadrul editiei a II-a a Atelierului International de Arta, 2013. Artistii romani care vor expune lucrari, in perioada 22 – 30 noiembrie, la @Garden Studio, sunt : Alexandru Iuga, Anca Sas, Andor Komives, Andrei Bako, Claudiu Presecan, Daniela Stanoiu, Diana Muresan, Dorel Găină, Elena Cristea, Georgiana Cozma, Horvath Gyongyver, Maria Tabarcea, Maximilian Boeriu, Mihaela Bako, Robert Lixandru, Rodica Pungea, Sandor Albert, Stefan Balog, Victor Cacovean, Zoltan Balog.
IMG_0818 IMG_7799 IMG_0839 IMG_1265 IMG_1302 IMG_1324 IMG_3097 IMG_7215 IMG_7930 IMG_8111 IMG_8240 IMG_8312 IMG_8393 IMG_8643 IMG_9067 IMG_9524La editia de anul trecut publicul haitian si artistii prezenti la atelierul de arta au vizionat expozitia personala semnata Stefan Balog iar in cadrul expozitiei de grup, organizata la Centrul Cultural Brazilian,  artistul fotograf Robert Lixandru a expus o serie de imagini din Aiud, apreciate de publicul participant. In expozitie au fost prezente si fotografii semnate de Daniela Stanoiu.
Anul acesta, in cadrul Taberei Internationale de Arta Plastica Inter-Art Aiud a fost semnat un parteneriat cultural intre cele doua fundatii si a fost organizata o expozitie personala a artistului haitian Patrick Cauvin.
Stefan Balog, presedintele Fundatiei Inter-Art, initiatorul si organizatorul acestui nou proiect de promovare a artei romanesti peste hotare a declarat ca:
“Personal apreciez efortul si ambitia Asociatiei PROMART Haiti de a organiza a doua editie a Taberei Internationale de Arta din Haiti. Dupa succesul primei editii in care organizatorul principal,artistul Patrick Cauvin a demostrat maturitate si profesionalism aceasta continuitate ma bucura foarte mult, Anul trecut am avut onoarea sa fiu invitat cu o expozitie personala in cadrul taberei, iar acest lucru a marcat prima expozitie de arta romaneasca din Haiti. Programul variat si excursiile au lasat pentru mine amintiri deosebite si astept cu interes continuarea.”
Fotografiile, realizate de Robert Lixandru, in timpul editie de anul trecut, va ofera o imagine asupra acestei manifestari haitiene.
Ioan Hadarig
art director inter art