InnerSound si Modernism prezinta cate un mini-interviu cu artistii participanti la concursul de fotografie“Mistere contemporane”, expus in cadrul Festivalului InnerSound 2013, la Fundatia Löwendal Bucuresti.

Andrei Marcu
Are 33 de ani, traieste in Bucuresti, absolvent de studii economice cu experienta profesionala in marketing.
Pasiunea pentru film si fotografie a inceput sa prinda forma din 2007 cand a urmat cursurile de masterat in regie de film la UNATC si UCL – Ethnographic and Documentary Filmmaking, 2009.
A realizat si a colaborat la o serie de filme de scurt si mediu metraj.
“Un cinema fara paradis” (2009), “Polyphonia” (r: Bjorn Reinhardt, 2011),
“Hannelore si Liselotte” (48HFP, 2011), “Vasile Soporan” (r: Francisc Mraz, 2012) – premiul UCIN 2013, “Miscare” (2013)
Absolvent al Scolii de Poetică Fotografică “Francisc Mraz”, 2012 si
Meşterat în Poetică Fotografică, 2013, a expus in expozitii de grup in Romania si Republica Moldova.
2012: “Normal de Sarajevo” / “2012-1980 – cu gandul la texte optzeciste” / “Istanbul”
2013: “Anul 2012″ / “Cimilslia” / “Prietenii Altfel”, impreuna cu Cristian Bassa; ”Mistere  contemporane” /InnerSound New Arts Festival
•Ce inseamna pentru tine a fotografia?
Fotografia este un prilej de bucurie si o cautare permanenta. E ca o joaca frumoasa in intalnirea cu spatiul, cu ceilalti si cu mine insumi. Cand intalnirea este deschisa si sincera sunt sanse sa apara o fotografie buna.

•Care este prima fotografie de care iti amintesti?
Am copilarit cativa ani in casa bunicilor din Bucuresti. In curte aveam un iepure alb si bland, cu o pata neagra in jurul ochiului stang. Imi amintesc de o fotografie din gradina, cu iepurele pirat printre capsuni, facuta de bunicul meu cu un aparat Smena.

•Care este fotografia ta preferata din portofoliul personal? De ce?
Din aceasta selectie, fotografia cu copacul si zidul alb in ceata cred ca are cel mai puternic efect, de fiecare data cand o revad. Cand am facut aceasta fotografie am fost probabil cel mai aproape de starea de conectare cu spatiul, in care mintea este suspendata temporar si devii una cu exteriorul ramanand centrat interior, fara sa te mai gandesti cum fotografiezi pentru ca deja stii si fotografiezi pur si simplu din suflet.

•De ce ti-ai dorit sa expui in cadrul Inner Sound New Arts Festival?
Nu am fost preocupat pana acum de concursuri, iar InnerSound este primul la care particip. Cred ca a fost un fel de curiozitate, probabil m-a intrigat si tema concursului – “Mistere contemporane”. Am simtit ca rezoneaza foarte bine cu cateva fotografii pe care le facusem cu putin timp inainte, desi ele nu au fost gandite ca o serie.

•Care este fotograful tau preferat?
Sunt mai multi fotografi cu care regasesc anumite afinitati, insa nu am facut o clasificare. In ultima vreme sunt inspirat de joaca cu culori si registre elegante a lui Alex Webb.

•Care este aparatul tau preferat si de ce?
In prezent folosesc un Sony NEX-7. Imi place pentru ca este usor, rezistent si rapid ca un samurai gata de atac. Iar cand se da trei ori peste cap, se transforma intr-o camera video care ar putea duce linistita chiar si o batalie de lungmetraj.

Andrei Marcu_01 (IS) Andrei Marcu_02 (IS) Andrei Marcu_03 (IS) Andrei Marcu_04 (IS) Andrei Marcu_05 (IS) Andrei Marcu_06 (IS) Andrei Marcu_07 Andrei Marcu_08 (IS) Andrei Marcu_09 Andrei Marcu_10 Andrei Marcu_11 Andrei Marcu_12 Andrei Marcu_13 Andrei Marcu_14 Andrei Marcu_15