x20_erwin kesslerSalutăm lansarea mult-așteptatului X20 cu un concurs: povestește-ne până vineri prima ta amintire legată de un muzeu din România și cel mai interesant răspuns va fi premiat cu un exemplar cu autograf al cărții care se lansează joi, 17 octombrie, de la 18:30, la Cărturești Verona, în Cafe Verona.

Vă rugăm să vă publicați poveștile ca și comentariu la acest articol. Mulțumim.

UPDATE: Povestea câștigătoare este cea a Ralucăi, prima în ordinea comentariilor publicate mai jos. Prietenii de la Editura Vellant vor avea grijă să ajungă la tine premiul.

O lucrare de pionierat, x20 este primul studiu care face un bilanț al evoluției artei românești după 1989. În acești peste 20 de ani s-au produs schimbări structurale la nivelul instituțiilor, al ideologiilor, al tehnicilor, practicilor și pieței, dar și al valorilor, al normelor și al așteptărilor publicului în raport cu arta. x20 vine într-un moment în care dezvoltarea fără precedent a pieței de artă și dinamizarea tranzacțiilor de artă românească fac tot mai necesară existența unei hărți teoretice a reliefului artei românești actuale.

Mai multe despre carte: aici