Radio-GuerrillaConsiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, în sedinta de joi, sa retraga toate licentele audiovizuale ale Radio Guerrilla, detinute de Realitatea Media SA, ceea ce implica faptul ca postul de radio trebuie sa se închida oficial, anunta Mediafax.

Membrii CNA nu au precizat oficial care este data exacta de la care Radio Guerrilla trebuie sa înceteze emisia. Însa, în mod obisnuit, deciziile luate de CNA trebuie puse în aplicare din momentul în care radiodifuzorul – în cazul de fata Realitatea Media SA – primeste oficial documentul prin care este informat de hotarârea luata de Consiliu. Astfel, este de asteptat ca decizia CNA privind retragerea licentelor Radio Guerrilla sa ajunga la Realitatea Media SA cel mai probabil vineri.

Decizia de retragere a licentelor Radio Guerrilla a fost aplicata la propunerea lui Valentin Jucan, membru al CNA, în baza articolului 56 din Legea audiovizualului, potrivit caruia “(1) Licenta audiovizuala analogica sau digitala poate fi cedata catre un tert numai cu acordul Consiliului, nu mai devreme de un an de la data intrarii în difuzare, cu asumarea de catre noul titular a tuturor obligatiilor decurgând din licenta si cu prezentarea certificatelor fiscale din care sa rezulte ca la data solicitarii acordului Consiliului pentru cedarea licentei nici societatea titulara cedenta a licentei si nici societatea cesionara nu înregistreaza obligatii restante la bugetul de stat”, si a articolului 57, alineatul 1, literele c si d din Lege – “Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu în urmatoarele situatii: “ca urmare a încalcarii normelor privind regimul proprietatii în audiovizual, prevazute la art. 46, si a nerespectarii dispozitilor art. 56″.

Radio-Guerrilla-TNBDecizia a fost luata cu sapte voturi “pentru” (Valentin Jucan, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu si Cristina Trepcea) si trei voturi “împotriva” (Lorand Turos, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).

Decizia vizeaza toate cele 24 de licente audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licente terestre si o licenta de satelit) pe care Realitatea Media SA le detine.

Licentele terestre ale Radio Guerrilla sunt în Bucuresti, Baia Mare, Braila, Cernavoda, Cluj, Comanesti, Constanta, Craiova, Darabani, Focsani, Iasi, Oltenita, Petrosani, Piatra Neamt, Râmnicu Vâlcea, Sighisoara, Sulina, Târgu Mures, Târgoviste, Timisoara, Tulcea, Vaslui si Zalau.

Liviu Mihaiu la sedinta CNA: “Ideea obsesiva a noastra e de a tine acest radio în viata. Daca trebuie sa îl cumparam îl cumparam, daca trebuie sa ne batem pentru el, ne batem pentru el. Am pierdut Sibiul. Noi vrem ca muncitorii din Radio Guerrilla sa ramâna în Radio Guerrilla si sa ajunga proprietar al acestui post de radio. De Guerrilla nu ne dezicem!” (paginademedia.ro)

Decizia a fost luata de CNA dupa ce, pe 16 septembrie, societatea Realitatea Media SA, aflata în insolventa, a anuntat ca va vinde la licitatie, prin administratorul sau judiciar, HM Expert IPURL, licentele audiovizuale ale postului Radio Guerrilla. In sedinta precedenta a CNA, din 17 septembrie, CNA a anuntat ca vânzarea la licitatie a licentelor audiovizuale ale Radio Guerrilla este ilegala, precizând ca aceste licente vor fi retrase de Consiliu în cazul în care ele vor fi tranzactionate prin licitatie. În aceeasi zi, anunturile de scoatere la licitatie a licentelor Radio Guerrilla au fost eliminate de pe site-ul administratorului judiciar al Realitatea Media, HM Expert IPURL.

Cu toate acestea, în sedinta de joi, CNA a reluat discutiile si a retras licentele Radio Guerrilla.

Mihai Dobrovolschi la sedinta CNA: “Nu cred ca exista o alta echipa pentru brandul Radio Guerrilla, nu cred ca poate fi un criteriu la care sa nu fim cei mai buni. Daca ma întrebati daca mi-e frica de concurs, mi-e frica, pentru ca în România se întâmpla contra-minuni”. (paginademedia.ro)

Intr-o reactie pe pagina Facebook, Radio Guerrilla spune ascultatorilor astfel: “Stati linistiti la locurile voastre! / Radio Guerrilla a respectat legea dar respecta si decizia CNA. Suntem hotarati sa continuam proiectul editorial. Si il vom continua, pentru ca peste 45 de zile ne vom prezenta la concursul pentru redobandirea licentelor. Pentru ca vorba lui Tamango, Radio Guerrilla e Radio Guerrilla! Ca sa nu mai zicem ca “Binili Invingi!”

Radio Guerrilla aka. Eliberadio s-a nascut pe 29 noiembrie 2004 si inca de la inceput si-a propus sa “elibereze radioului de sub teroarea amortirii, a lipsei de comunicare reala, care urmareste instaurarea starii de normalitate a dialogului, a bucuriei jocului, a inventivitatii si empatiei. Un radio premium, care si-a propus sa fie adult în continut, personalitate, stil de revolta, atitudine, informatie si muzica.” dupa cum se explica chiar ei pe pagina de Facebook.

via alternativ.ro