Colectii baia mareColecții băimărene 2
Evenimentul neobișniut de artă plastică și de istoria culturii prezintă în fața publicului capodopere aflate în colecțiile private băimărene. După prima expoziție din anul 2011, această ocazie este din nou un eveniment de artă cu menirea compensării unor carențe, deoarece cu excepția expoziției prezentate cu prilejul centenarului din 1996, colecțiile private din Baia Mare nu au beneficiat de o publicitate similară. Expoziția se deschide cu ocazia Főtér Fesztivál 2013, în sala de expoziție Millenium 2.
Evenimentul artistic poate fi vizionat în perioada 19-29 septembrie şi în cadrul manifestărilor ”Toamna Băimăreană”.
Rememorăm trecutul, dar concomitent ne adresăm și viitorului. Oferim publicului frumusețile de odinioară, cu gândul transmiterii către generațiile viitoare cultivarea simțului estetic, precum și tradiția aprecierii și păstrării operelor de artă.
Hollósy Simon, Krizsán János, Klein József, Nagy Oszkár, Mikola András, Börtsök Samu, Mund Hugó, Olejnik Janka, Kováts Ferencz – sunt doar câteva nume dintre personalitățile artistice, fiecare marcând o epocă, care în istoria artelor și în opinia publică este consemnată și cunoscută ca și ”arta băimăreană”.
Curatorul expoziției este colecționarul de artă Várvédő Zsolt.