Vernisajul expoziţiei „Locust (Dissonance)” de Laura Partin în Mica Galerie a Institutului Român de la Veneţia

Luni, 24 iunie a.c., orele 18.30, în Mica Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va avea loc vernisajul expoziţiei Locust (Dissonance) de Laura Partin, bursieră „Nicolae Iorga” a Institutului Român de la Veneţia.

Proiectul expozițional intitulat “Locust (Dissonance)” asociază imagistica arhitecturală impozantă a lui Paolo Portoghesi, care priveşte reconstituirea metaforică a unor experimente de psihologie socială, prin intermediul unui performance participativ care va avea loc în Mica Galerie, în ziua vernisajului. Disonanța cognitivă este un mecanism psihologic prin care, atunci când există două gânduri contradictorii, unul dintre acestea este anulat.

Laura Partin (1986, Iași, România) este absolventă a Facultăţii de Arte Plastice, Decorative şi Design din cadrul Universității de Arte “George Enescu” din Iași – secția grafică în 2010, și a unui master de cercetare interdisciplinară în domeniul teoriei artei în cadrul aceleiași Universități în 2012. În prezent este bursier „Nicolae Iorga” la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu un proiect de cercetare intitulat “Estetica deziluzionării”- o extensie a cercetării începute în timpul masterului –  și cu un proiect de creație artistică care poartă titlul expoziţiei.

Expoziţia Laurei Partin constă în lucrări de grafică şi într-o documentare video a performance-ului realizat în ziua vernisajului, prezentate până în data de 30 iunie, zilnic între orele 11.00-19.00. Proiectul face parte din programul IRCCU Veneţia de susţinere a bursierilor şi studenţilor români din Italia.

INSTITUTUL ROMÂN DE CULTURĂ ŞI CERCETARE UMANISTICĂ
Palazzo Correr – Cannaregio 2214 (Campo Santa Fosca)
30121 Veneţia, ITALIA