RAZVAN BOAR

INANIMATE OBJECTS OBEY MY THOUGHT!

25 iunie – 25 iulie 2013

Vernisaj 25 iunie 2013, ora 7.00 p.m

Galeria Nicodim Bucuresti are deosebita placere de a anunta expozitia personala a artistului Razvan Boar.

INANIMATE OBJECTS OBEY MY THOUGHT!

In noua serie de lucrari ale artistului roman Razvan Boar desenul, ca si practica artistica este transpus, manipulat si parodiat. Desi stilul lui Razvan Boar este incontestabil pictural, felul in care abordeaza gestul artistic da la iveala un dialog critic cu noua maniera de reprezentare artistica.

Compozitiile sale evidentiaza un anumit automatism, o abordare aproape expresionist abstracta a desenului, care-i plaseaza subiectele figurative si tematice intr-un joc dinamic al notiunilor configurarii si sublimarii.

Utilizand imagini ale iconografiei publicitare din anii ‘50, creatia sa se confrunta cu rolul de “studiu” ca mijloc pentru atingerea unui scop final, si mai mult decat atat, ca o conditie necesara a picturalului. Astfel linia de demarcatie intre desen si pictura este estompata; niveland ierarhia tehnicilor si a materialelor, el foloseste culorile cu o lejeritate a tusei de obicei asociata carbunelui sau tusului. Chiar aceasta tensiune materiala este cea care face ca lucrarile sa se subscrie zonei vestigiilor sau a relicvei contemporane; liniile sale devin primitive, culorile sunt simbolice, tiparele prind contur si totul capata un ritm vizual distinct.

Artistul se foloseste de culoare pentru a delimita si a-si contura ideile si subiectele unificandu-si astfel planurile in mod formal.

Acesta reuseste sa il atraga pe privitor in interiorul unui labirint conceptual in care stilul si substanta se contrazic tematic una pe cealalta. Nu poti fi sigur daca aceste compozitii variate sunt abordate cu intentia de a uni sau a distruge, de a asocia sau a disocia. Si tocmai spatiul acesta inchizitorial este cel care confera lucrarilor sale o materialitate distincta.

Razvan Boar (nascut in 1982, la Lugoj), traieste si lucreaza in Bucuresti, Romania. Printre expozitiile sale recente se numara si Classification Bouillabaisse (2013), Ana Cristea Gallery. In 2011 Razvan Boar a fost castigatorul bursei Constantin Brancusi la Cité Internationale des Arts, Paris.

GALERIA NICODIM
Str. Academiei, nr. 15 (Pasajul Comedia),