PREMIUL”Vasile DRAGUŢ” al secţiei de Critică UAPR 

pentru

PROIECT CURATORIAL anul viitor, 2014

(sălile UAP-Bucureşti)

Premiul anual pentru tineri curatori* va purta numele istoricului de artă Vasile Draguţ, (1928-1987), Rector al I.A.P.-Nicolae Grigorescu şi Director al rev. Arta. În oct 2012, la un sfert de veac de la dispariţie, i-am marcat memoria de ctitor de instituţii şi mediator între arta veche românească şi creaţia contemporană.

www.inmi.ro/publicatii/B.C.M.I.-V.Dragut.si.statiuni.pdf

Aşteptam dosarele de proiect expoziţional, cu o temă interesant articulată, pană luni 21 oct. 2013, la sediul UAPR, str Pangratti, orar: l-v, h 9-15, sau format electronic la [email protected]

Finalizarea proiectului va intra în programările expo-săli UAP, 2014 (Simeza, Orizont, Camin Artă etj./parter, Şelari).Conceptul poate viza una sau mai multe din aceste săli. E preferabil să conţină un draft de buget realist asumat şi un minim CV al curatorului şi artiştilor propuşi.

Montantul premiului “Vasile Draguţ” va fi de 500 EU

Premierea se va bucura de mediatizare şi va avea loc în cadrul întâlnirilor lunare ale secţiei de Critică, la Muzeul Vasile Grigore, în data de marţi, 29 oct. 2013, h 16.

Sponsorizarea premiului o datorăm Fundaţiei Pictor George Ştefanescu, prin fiul său arh. Radu Ştefanescu.. www.georgestefanescu.ro

Ne adresam tinerilori curatori (pana la varsta de cca 40 ani sau debutanti în domeniu, după o altă carieră), la cca 7 ani de la incheiere studii: artisti, critici de arta, esteticeni, arhitecti cu interes si pricepere curatoriala.

  • Expozitia premiata va fi programata pentru anul 2014. Montantul premiului nu intra in buget expo, ci este un premiu pt concept.

Pentru alte lamuriri folositi mailul: relyam.reli @gmail.com