BIJUTERIA CONTEMPORANĂ CA FORMĂ DE ARTĂ INDEPENDENTĂ

Într-o epocă din ce în ce mai tehnologizată și digitalizată, manifestăm totodată o dorință inerentă de întoarcere către manualitate și unicitate. În demersul de îndepartare de obiectele de serie, regăsim tradiții care pot fi adaptate modernului și contemporanului. Iar acest proces începe să fie vizibil și în domeniul încă incipient al bijuteriei contemporane din România. Monopolul brandurilor internaționale este înlocuit de bijuterile de autor ale designerilor autohtoni, iar publicul are oportunitatea de a interacționa cu artiștii contemporani dincolo de vitrine și display-uri de expoziție.

Ca urmare a inițiativei de afirmare a bijuteriei contemporane ca formă de artă de sine-stătătoare, Jewelry Design Fair reunește două elemente esențiale în evoluția domeniului – un spațiu de expunere corespunzător valorii și calității creațiilor și o școala care readuce în actualitate tehnicile bijuteriei clasice îmbinate cu principiile revoluționare ale designului contemporan.

Rezultatul? Un eveniment bianual care, aflat în pragul celei de-a treia ediții, reunește în exclusivitate colecții PREMIUM ale unora dintre cei mai renumiți designeri de bijuterie contemporană din România. Alexandru Lupu, Andreia Popescu, Alis Lalu, Alina Simion și Alexandra Ungurelu, David Sandu și Grig Mitrea vor expune colecții realizate special pentru acest eveniment, având ca materiale de bază de înaltă calitate (aur alb și galben) și pietre semi-prețioase și prețioase.

Evenimentul se va desfășura în spațiul galeriei de artă ArtXpert Fine Art Concept-Store, pe Str. Puțul lui Zamfir, nr. 45-47, București (zona Dorobanți). Expoziția va fi deschisă publicului sâmbătă, 8 iunie, între orele 10.00 si 20.0, iar duminică în intervalul 12.00-18.00. Intrarea este liberă.

Parteneri media: Igloo, Modernism.ro, Designist.ro, Marie Claire, Zeppelin, Hotcity, Revista Cariere, Fashion&Beauty, Orasul meu, VIP Style, Rumours Magazine, Vernisaje, Elegantine, Senso TV.

https://www.facebook.com/events/564386076915964/?fref=ts