De ce seminarii regionale?
Industriile bazate pe talent și creativitate definesc viața orașelor în care trăim, într-un sens cultural și economic. Strategiile de dezvoltare europeană susțin din ce în ce mai mult consolidarea industriilor creative la nivel regional, din convingerea că acest domeniu va contribui la creșterea economică și socială armonioasă și la întărirea comunităților locale.
Însă pentru ca industriile creative să aibă o voce unitară și un impact susținut la nivel regional, e nevoie de legături solide între profesioniștii care activează în domeniile conexe creativității. De aici și nevoia organizării unor seminarii regionale care să ofere o platformă de interacțiune unică între instituții culturale locale, business-uri creative și tineri aflați la început de drum. Seminariile regionale își propun să consolideze piețele culturale locale și să ofere un imbold pentru dezvoltarea viitoarelor colaborări între breslele creative din fiecare regiune. Evenimentele se vor desfășura pe parcursul lunilor mai, iunie și iulie în Timișoara, Cluj, Iași și Brașov.
Când și unde?
Al doilea seminar regional dedicat industriilor creative are loc pe 30 mai 2013 la Cluj, la hotelul Univers T (Strada Alexandru Vaida Voevod), între 8.30 și 16.00.
Public țintă
Seminariile regionale se adresează celor care interesați de una din ariile industriilor creative, fie că studiază, lucrează sau doresc să-și dezvolte o afacere în domeniu. Ca participant la seminarul regional vei avea acces la informații actualizate despre industriile creative românești și vei putea interacționa cu antreprenorii locali sau oamenii din spatele celor mai cunoscute branduri culturale din orașul tău. Workshopurile din cadrul seminarului îți oferă insighturi valoroase despre pașii ce trebuie urmați pentru a da viață unui proiect creativ de succes: branding și marketing cultural, strategia de vânzări, piața de artă, cererea și oferta de produse culturale, gestionarea publicurilor. Cel mai important, seminariile regionale sunt un prilej de networking și îți oferă șansa de a pune bazele unor colaborări viitoare.
Teme abordate
Seminarul regional va fi deschis de prezentarea celor mai recente date privind contribuția sectorului creativ la economia națională. Tot în deschiderea seminarului, Tudor Giurgiu, directorul Transilvania International Film Festival (TIFF), va vorbi despre cum se transformă un brand cultural regional în succes global. Partea interactivă a seminarului cuprinde 4 ateliere ce au în prim plan exemple de succes din domeniul economiei creative locale sau naționale. Speakerii care vor ghida atelierele sunt: Rarița Zbranca, membră a board-ului directoral la Fabrica de Pensule, primul proiect cultural independent românesc care reunește sub un numitor comun artiști vizuali, galerii de artă contemporană și organizații culturale; Olga Stanciu, director adjunct Jolidon, brandul de fashion clujean care a cucerit piața europeană; Florin Moroșanu, director al asociației Cluj – Capitală Culturală Europeană 2021 și Răzvan Crișan, fondator al asociației ORICUM și inițiator al proiectului cinematografic ShortsUP.
Agenda completă a seminarului și prezentarea speakerilor sunt disponibile AICI.
Înscriere
Participarea este gratuită, însă procesul de selecție constă în completarea formularului de înscriere disponibil online aici. Termenul limita pentru trimiterea formularelor de înscriere este luni, 27 mai 2013.
Recent Comments