Galeria ArtXpert
Strada Putul lui Zamfir 45-47, Sector 1, Bucuresti, tel: 0721 689 455

 

Expozitie de Fotografie Cornel Lazia – “X-POSE”

Trebuie specificat chiar de la inceput ca, X-POSE, este o expozitie de fotografie urbana. Cornel Lazia are legaturi vechi cu acest gen fotografic. Sunt de acum celebre imaginile sale din New York, unde artistul calatoreste des.
Noua expozitie prezentata la Galeria ArtXpert, Bucuresti ( mai-iunie 2013) si Backstreet Gallery in Los Angeles ( august 2013) este un experiment care i-a deschis autorului o noua lume. Acest experiment, aceasta abordare noua in care imagini isi schimba logica vizuala pentru a deveni porti catre alte dimensiuni devine dintr-o data o formula inovatoare si dezvolta un nou limbaj fotografic. Dintr-odata imaginile devin un catalizator catre noi sensuri .
Simetria artificiala le da o putere neasteptata, iar selectia partii mai bune le face un fel de aspiratii catre lumi ce sunt mai aproape de perfectiune decat imaginile incipiente . Aceste devin, brusc, niste Mantre vizuale catre o lume imaginara, un fel de porte-bonheur la dimensiuni megalitic-urbane .Cornel Lazia incepe astfel sa construiasca o lume simetrica, incrucisata in jurul unui pivot central.
Pentru a sublinia, accentua aceastra grandoare ce expune o lume duplicitara imaginile capata si ele dimensiuni neobisnuite. 12 lucrari mari, 120 cm fiind in general dimensiunile laturii, sunt considerate deja mari pentru spatiile de expunere bucurestene au fost printate si inramate in conditii de arhivare exceptionale datorita Asociatiei Fondului Cultural National.

Foto: Pascal Gravot Haeberli