NEGRUZZI 14

(Fill in the blanks. The last day of a house)

Prin interventia sa, Splitting (1973), Gordon Matta-Clark a “operat” parti intregi dintr-o modesta casa familiala abandonată din Englewood, N.J. Incepand din mijlocul casei, doua linii paralele de “decupaj” au fost trasate pe toată suprafata structurii si a fost eliminat materialul dintre ele. In urma acestei substractiuni, au rezultat doua parti separate de o fanta fina care, in timpul zilei, introducea o intrigant de timida raza de soare de-a lungul camerelor.

Orice casa reprezinta o suma de istorii personale, o domesticitate intinsa de-a lungul mai multor generatii. Spatiul unei case confirma existenta oamenilor din aceasta ca vectori ai unei acuitati memoriale. In cazul Negruzzi 14, o casa va fi demolata pentru a se construi altceva in loc. Cativa artisti vor investi spatiul de dinaintea demolarii si vor propune o alternativa one-off show*. Aceasta presupune umplerea acestui vid care incepe la “sfarsitul” unei case si se termina la “inceputul” alteia. O “despicatura” de timp conceptual-senzoriala.

*one-off show : limited to a single time, occasion, or instance.

Participanti:

Marina Albu, Vlad Basalici, Bogdan Bordeianu, Catalin Burcea, Calin Dan, Teodor Graur, Anton Groves & Damian Groves, Bogdan Muresanu, Gabi Stamate, Marius Tanasescu

Evenimentul va avea loc in:
Str. Iacob Negruzzi, nr. 14
Sector 1, Bucuresti
(Punct de reper: Muzeul CFR, langa gara de Nord)

Multumim:

Razvan Ion & PAVILION UNICREDIT

Parteneri Media:

Modernism.ro, ArtClue


ALERT studio
2-4 Mircea Vulcanescu Street
code 010281 | Bucharest, Romania
www.alertstudio.org