Joi, 9 mai 2013, Alchemia Contemporary Art Gallery vă invită la vernisajul expoziției Something is Happening, semnată de artista Ana Petrovici – Popescu.

 

Ana Petrovici Popescu vorbește, în seria Something Is Happening, despre iminență și despre găsirea frumosului în aspectele mai puțin frumoase ale vieții. Până la urmă, totul este despre percepție. Despre felul nostru în care reușim să simțim anumite momente. Despre felul nostru de a fi.

 

Așa cum spune chiar artista, a pictat pentru că ‘se întâmpla ceva în acea atmosferă, în acel context, în acea lumină, în acel moment’. A surprins locuri ale nimănui, ale așteptării, ale intersecției, urmând o propoziție simplă: ‘orice e posibil, orice drum poate fi adevărat’.

 

De o onestitate aproape buddhistă și, cu siguranță, de o sensibilitate mai degrabă asiatică decât europeană, Ana Petrovici Popescu are darul de a transforma în artă ‘nimicurile’ zilnice, cărora majoritatea nu le dăm importanță. Mai mult, în cazul ei, este vorba despre ‘nimicuri’ vii, ‘nimicuri’ care sunt, în cele din urmă, ființe. Așadar, în cazul Something Is Happening vorbim – recunoaștem ori nu – despre o serie de portrete individuale ori de grup. Portrete care, desprinzându-se de descriptiv, problematizează mai degrabă condiția vremelinică și uneori descurajantă a ființei, a vieții.

 

Continuare a seriei ‘Dezordini’, ‘Something is Happening’ caută ‘urâtul frumos’ sau, dacă ne depărtăm puțin de conceptele europene și trecem, din nou, în cele orientale, caută ‘simplul’, ‘firescul’, ‘viața-așa-cum-este-ea’.

 

Expoziția este prima din proiectul 89 pe perete. 89 pe perete este un proiect expozițional care își propune să arate că în România, în ciuda dezvoltării acestei școli fotorealiste, există încă artiști care explorează, care caută, CARE DAU NAȘTERE, nu doar imită.

 

Detalii aici: http://alchemia.ro/1519-2/