Fritz Kalkbrenner, Lights Out si Loungerie II se adauga si ei lineup-ului Electric Castle Festival, 21-23 Iunie, domeniul Banffy, langa Cluj.

Fritz Kalkbrenner este un DJ si producator german, ce si-a creat un sound unic de-a lungul carierei sale muzicale, avand influente diverse din hip-hop, techno si house.

La inceputul anului ’90, impreuna cu fratele sau mai mare, Paul Kalkbrenner, si deasemenea un artist cunoscut, cu peste 15 ani de experienta in muzica electronica, au inceput sa descopere gustul beat-urilor techno, transformandu-se in fani devotati ai cluburilor techno din Berlin care tocmai incepeau sa infloreasca.

In 2003 a lansat piesa Forms & Shapes care a fost un featuring pe albumul de debut al lui Sascha Funke, piesa ce a devenit in scurt timp un mare hit si l-a propulsat catre colaborari cu artistii Alexander Kowalski, DJ Zky si Monika Kruse.  In toamna anului 2008, Kalkbrenner a produs coloana sonora a filmului Berlin Calling, impreuna cu fratele sau, Paul. Acestia au aparut amandoi in film, iar Sky and Sand a fost coloana sonora care a fost apogeul muzical al lui Fritz, aducandu-i recunoastere internationala.

In 2010, Fritz lanseaza primul sau album de debut, intitulat Here Today Gone Tomorrow, album ce a fost votat de catre revista Raveline, “albumul anului 2010”. Urmeaza alte doua albume pentru Fritz, sub casa de discuri Suol: in 2012 el a lansat Suol Mates si Sick Travellin’, continuand sa isi demonstreze talentele muzicale in intreaga lume.

 

Formati in Februarie 2010, Lights Out! sunt o formatie de psychedelic/indie din Cluj-Napoca. Si-au facut debutul in Aprilie 2010, iar cateva luni mai tarziu au reusit sa-si scoata primul lor demo, numit “Inside Out”.

Popularitatea lor a inceput sa creasca, ei concentrandu-se tot mai mult pentru a-si dezvolta un playlist solid si sa lucreze tot mai mult la sound-ul lor. Feedback-ul pozitiv nu a intarziat sa apara ei fiind invitati cu numeroase ocazii sa cante in deschiderea unor formatii ca Grimus, The MOOoD, Mono Jacks, OCS, The Amsterdam sau Snails.

Primul lor material discografic apare la inceputul lui 2012 si se numeste “Patience”. Lansarea are loc in 7 Aprilie la Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca si este un adevarat success. Primul lor video, “Patience”, apare in 2 Iulie http://www.youtube.com/watch?v=hEP7WKg6N6k

Un singur colectiv si mai multe proiecte. Loungerie II (pronuntat englezeste) este una dintre expresiile muzicale pe care le produc tinerii din colectivul muzical de cool-haters ABATOR INDUSTRIES (Tunesinnaourheads, Ualvarin vs. Seibartut, The Shape of Moombathon, Ualvarin vs. Seibartut, Tyrannosaurus Jazz).

Daca fiecare proiect muzical are o alta directie si o alta personalitate centrala, LOUNGERIE II este proiectul feminin, spatiul YIN, jazzy al acestui colectiv. Loungerie II a aparut in august 2011, gasindu-si echilibrul in actuala formula kraut.
Proiectul este intiativa vocalistei Miss Tincea (Andreea Tincea). Piesele sunt compozitii originale, orchestrate de instrumentistii alaturi de care canta. Incepand cu 2011 trupa este activata de o chimie speciala, care nu poate fi numita decat FUZIUNE: pastreaza un miez de muzica lounge jazzy, pe care il completeaza doar polul schizoid al experimentului punk si infuziile de noise, spoken word, rock. La fel ca soparlele lounge, muzica produsa de acest proiect nu isi propune sa reconforteze, ci sa traverseze emotii.

Formula actuala este compusa din Voce (Andreea Tincea), Chitara (Catalin Lungu), Tobe (Daniel Iliescu), Chitara 2 (Dan Michiu), Voce 2 si spoken word (Andrei Bucureci), Bas (Doru Boeriu).

In decursul primului an de la lansare trupa a reusit sa se autosutina prin concerte si evenimente saptamanale, in spatii cat mai diferite ca deschidere culturala: de la scene de teatru, la muzee de arta contemporana, de la scene in parc, la salonul oficial al Casei Regale, de la festivaluri de jazz care au facut istorie, la concerte improvizate in galerii de arta. LOUNGERIE II inseamna in primul rand experienta live a unui boom de pasiune.

In octombrie 2012 trupa a aniverseat un an de la primul concert, lanseand si primul EP.