Va invit Joi 4 Aprilie 2013 @ 7.00 PM la Galeria ArtXpert la vernisajul expozitiei “Multiply”.
Multiply” dezvaluie publicului bucurestean o colectie vasta de litografii, gravuri,linogravuri din perioada 1945-1989.

 

“Multiply” dezvaluie publicului bucurestean o colectie vasta de litografii, gravuri,linogravuri din perioada 1945-1989.

Artistii romani au folosit diverse forme de multiplicare manuala a imaginilor pentru a-si putea raspandi creatiile intr-un mod eficient si ieftin. In multe cazuri masina de propaganda comunista a intervenit si a comisionat lucrari pentru a fi multiplicate manual si raspandite maselor.
Colectia pe care o prezentam reuneste litografii originale, gravuri si monotipii ale artistilor romani care au gasit in aceasta forma artistica un mediu propice de a-si dezvolta creativitatea: Alma Redlinger, Jules Perahim, Vasile Grigore, Marcel Chirnoaga, Geta Bratescu,Simion Iuca,Traian Alexandru Filip, Vasile Dobrian.

Expozitia vrea sa sublinieze atat efortul logistic de a multiplica o opera de arta intr-o forma tehnica valoroasa, dar si faptul ca artistii erau preocupati de raspandirea operei si a numelui lor prin aceste procedee – gravura, xilogravura, litografie.

Cele 80 de lucrari prezentate, desi trateaza subiecte legate de situatia politica a acelor decenii, dezvaluie calitatile artistice si maiestria de necontestat a autorilior. Scopul acestei colectii reunite la Galeria Artxpert este tocmai afirmarea si rememorarea pasiunii deosebite pe care artistii postbelici au avut-o intr-un context politic deosebit de ostil, context in care artistul a trebuit sa-si exercite meseria in ciuda cenzurii si a presiunilor politice. Consideram ca, mai presus de subiect, importanta lucrarilor e data de actul creator in sine si nu de implicarea sau negarea unui context fata de care, noua generatie postdecembrista nu are adversitatile viscerale ale inaintasilor.

Expozitia este deschisa in perioada 4 -11 Aprile 2013 la Galeria ArtXpert, Str Putul lui Zamfir 45-47/Bucuresti

Galeria ArtXpert : Strada Putul lui Zamfir 45-47.
RSVP via email sau la telefon 0721 689 455.
Al dumneavoastra Eugene Al Pann