Muzeul de Arta Timisoara va invita sa vizitati expozitia-ambient „ZidArta” a Suzanei Fantanariu-Baia deschisa in perioada 3 -24 aprilie 2013.Acest proiect expozitional nu va fi precedat de vernisaj in favoarea unei dezbateri ce va avea loc pe parcursul acestei perioade. In acelasi timp, artista isi propune sa primeasca personal publicul interesat sa viziteze aceasta expozitie.

„Misterioasa sala cu ziduri de caramida „la vedere„ de la parterul Muzeului de Arta, in stanga intrarii principale a fost motivul deschiderii acestei expozitii-ambient intitulata „ZidArta„ (Remember-Palatul Baroc ). In anul 1992 in ruinele Palatului Baroc a avut loc manifestarea artistica „Pamantul”. Am participat cu o instalatie ampla, monumentala intitulata “Ambalaj pentru suflet”, expusa in „Sala de bal”. A urmat Festivalul international „Zona Europa de Est”. Peste timp, din ruine, s-a prefigurat in toata splendoarea Palatul Baroc oferit contemporaneitatii dupa o lunga asteptare.. Sala cu ziduri de caramida de la parterul Muzeului de Arta in sine este o mare „lucrare”. Zidurile roscate cu arcade armonioase , ferestre mici si obloane negre m-au fascinat mereu stabilind in timp un dialog cu trecutul experimentat in acest loc .Astfel s-a nascut proiectul “ZidArta” , zidul care asimileaza , opera de arta , frumusetea, impreuna eternizate”.

Expozitia cuprinde un numar de 40 de desene, picturi,obiecte, instalatii: Remember-Palatul Baroc, „Sa nu ucizi “sau un fel de Ana lui Manole, Urme antropomorfe, Inger la zid, Fereastra de la subsol sau Visul unui intemnitat, Usa din Hatzfeld, Usa artistului (S.F.), Tempus-Regele si regina de Valois (Valea Loarei), Vitrina cu 21 chipuri din Pomei , Chip mater-materia, Chip de lava, Antropomorfie, Privire prin zid, Chipul multiplicat al unui surdo-mut, Cartea nescrisa etc.

Instalatia Procesiune ocupa spatiul dintre ziduri, iar Radiografia utopica a unui tsunami (lui Toshio-Yoghizumi Kohsei) este situata dincolo de zid.