Programul  spectacolelor de teatru la Sala ArCuB

 perioada 21- 31 martie

 ArCuB vă invită să profitaţi din plin de vremea frumoasă şi să veniţi la spectacolele programate pentru sfârşitul lunii martie :

 

  • DOM JUAN de Jean Baptiste Poquelin de Molière

Joi, 21 martie, ora 19.00

Director de scenă: Victor Ioan Frunză; Scenografia: Adriana Grand.

Cu: Marius Bodochi, Sabina Brânduşe, George Costin, Nicoleta Hâncu, Alexandru Ion, Sorin Miron, Adrian Nicolae, Vladimir Purdel.

Pornind de la o piesă clasică, montată pe mii de scene şi cunoscută tuturor, spectacolul regizat de Victor Ioan Frunză se joacă într-o manieră aparte. Cu măiestria unui caricaturist, acesta dublează comicul de situaţie prin accentuarea umoristică a laturii prea libertine a lui Dom Juan. Viziunea cu totul nouă asupra piesei face ca tânărul personaj să depăşească barierele timpului. El încetează de-a mai fi un exponent al secolului al XVII-lea şi devine simbolul omului care se distanţează de morală şi sfidează normele sociale. Cu o înfăţişare aparte şi un cinism care frapează şi place în acelaşi timp, Dom Juan îşi cucereşte publicul pe loc. Indiferenţa şi nonşalanţa cu care abordează subiectele sensibile surprind până la amuzament şi, totodată, determină spectatorii să devină părtaşi la modul lui de a acţiona şi a gândi. În subtextul spectacolului se ascunde o întrebare filozofică: care este în cele din urmă cel mai bun mod de a fi şi a te comporta în lume?

 

MARFĂ VIE de A.P. Cehov

Sâmbătă, 23 martie, ora 19.00

 Regia: Dragoş Câmpan; Dramatizare: Nicolae Urs; Scenografia: Maria Dore

 Cu: Ana Covalciuc, Tudor Smoleanu şi Florin Busuioc

 Problematica cehoviană a cuplului, cu alunecări imprevizibile de la căsnicie la adulter şi la singurătatea conştientizată este abordată cu mult umor în montarea regizorului Dragoş Câmpean. Răsturnările spectaculoase de situaţie, presărate cu partituri tragi-comice, pe care actorii le valorifică la maximum, sunt deosebit de incitante şi constituie o bogată sursă de amuzament.

«Marele talent al lui Cehov face ca, la o sută treizeci de ani de la publicarea nuvelei Marfă vie”, să răsară un nou spectacol de teatru care are la baza opera sa. Am pornit acest proiect, în perfect acord cu realizatorul dramatizării şi actorii, cu gândul de a oferi publicului un spectacol Cehov. Clasic. Fără viziuni regizorale şi creaţii scenografice care pun în plan secundar opera autorului. Sincer, am zis: nu cred că va discuta cineva peste o sută de ani despre talentul nostru, aşa că hai să ne bucurăm cu toţii, artişti şi spectatori, de cel a lui Cehov. Tipul promite… »

 declară regizorul Dragoş Câmpan

 

CINĂ CU PRIETENI de Donald Margulies

Duminică, 24 martie, ora 20.00

Regia: Claudiu Goga;Scenografia: Lia Dogaru

Cu: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Sălăgean, Marius Cordoş

Două cupluri de prieteni îşi dezvăluie secretele în faţa publicului spectator. După ani petrecuţi împreună, zeci de vise comune şi iluzia unei prietenii pe viaţă, se produce un eveniment neaşteptat, care spulberă pe loc liniştea personajelor. Tot ce urmează în spectacol îndeamnă publicul la reflecţii despre dragoste şi căsnicie, despre evoluţia unui cuplu în general. Sub o aparenţă amuzantă, replicile dintre personaje sunt foarte tăioase. Regizorul este delicat şi precis în lucrul cu actorii, iar creaţiile celor patru protagonişti sunt la înălţimea acestei propuneri, extrem de ofertante.

 «Toate clişeele sunt acolo! Parcă le-a contabilizat cineva maniac… Relaţia dintre un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, aceştia şi copiii lor cu toată tevatura zilnică, cu aceleaşi drumuri la şcoală şi înapoi, la o mie de activităţi, relaţia de cuplu cu un alt cuplu, sfârşiturile de săptămână şi vacanţele cu toţi pruncii, slujbele, excursiile, micile daruri pe care le primim sau pe care le oferim prietenilor la întoarcerea dintr-o vacanţă, vorbăria enormă despre toate şi despre nimic, o rutină istovitoare şi periculoasă. Câţi reuşesc să scape integral de ea?» 

 (Marina Constantinescu – România Literară)

 

 ÎNSEMNĂRILE UNUI NEBUN de Nikolai Vasilievici Gogol

Joi, 28 martie şi vineri, 29 martie, ora 20.00

Muzica: Alexander Balanescu; Scenografia: Diana Ruxandra Ion

Un spectacol de Felix Alexa.

Cu:Marius Manole şi Alexander Balanescu.

„Însemnările unui nebun” este un spectacol unic, în care umorul şi drama se întrepătrund pe măsură ce nebunia, creatoare de lumi paralele, acaparează mintea personajului principal, măcinat de tristeţe şi frustrări.

Când singurătatea şi lipsa de perspective ajung să ne chinuie, unica posibilitate de evadare din realitatea ostilă rămâne imaginaţia. Astfel putem construi un nou univers, în care totul este posibil, iar graniţa dintre lumea reală şi cea plăsmuită devine fragilă, aproape insesizabilă.

«Participăm la un vis ludic, tragi-comic, atemporal, dar atât de actual, vorbind despre coşmarurile noastre de zi cu zi. Un spectacol visceral despre condiţia umană căreia i s-a furat misterul într-un timp desacralizat. Această montare ilustrează creator poetica unui regizor cu personalitate şi stil. Felix Alexa aduce valori de emoţie şi de gândire în citirea lui Gogol şi a epocii noastre. (...) “Însemnările unui nebun” se impune ca un moment de vârf al stagiunii, pe care vi-l recomandăm. » 

          (Ludmila Patlanjoglu – Cotidianul.ro)    

Vă aşteptăm la teatru!

Biletele pentru spectacolele noastre pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro.

Preţuri:35,00 lei (Categoria I) şi 26,50 lei (Categoria II).Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ArCuB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15,90 lei.  

Detalii pe www.arcub.ro 

Parteneri media: TV City,  Radio România Cultural, Radio Bucureşti FM, RFI România, 24 FUN, Şapte Seri, Spectacular Media, mediaTrust România, Ring, BeWhere, RATB, Cărtureşti

Parteneri media online: Port.ro, metropotam.ro, 4arte.ro, modernism.ro, Teatral.ro, yorick.ro,  goingout.ro, hipmag.ro, inoras.ro, urban.ro, orasulm.eu, urbo.ro, diseara.ro, hotcity.ro, bigcitylife.ro